Voornemen verlenen omgevingsvergunning met afwijking van het bestemmingsplan en het verlenen van de verklaring van geen bedenkingen voor het realiseren van 14 woningen aan de Lancasterstraat-Burgemeester Geurtslaan in Heythuysen, Leudal

Logo Leudal

De gemeente Leudal heeft een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) voor het realiseren van 14 woningen aan de Lancasterstraat – Burgemeester in Heythuysen, geregistreerd onder nummer WABO-2017-236.

Bestemmingsplan

Deze activiteit is niet geheel in overeenstemming met het ter plaatse geldende bestemmingsplan “Woonkernen Leudal 2017” omdat de bebouwing gedeeltelijk buiten het bouwblok is gelegen en ter plaatse van een gedeelte van het perceel enkel een appartementengebouw is toegestaan en er enkel grondgebonden woningen worden gerealiseerd. De activiteit is echter niet in strijd met een goede ruimtelijke ordening. Burgemeester en wethouders zijn voornemens om af te wijken van het geldende bestemmingsplan en de gevraagde omgevingsvergunning te verlenen (bestemmingsplanafwijkingsbesluit ex artikel 2.12 lid 1a onder 3 Wabo).

Verklaring van geen bedenkingen

Artikel 6.5 eerste lid Besluit omgevingsrecht bepaalt dat de omgevingsvergunning pas verleend kan worden als de gemeenteraad heeft verklaard daartegen geen bedenkingen te hebben. De gemeenteraad is voornemens deze verklaring van geen bedenkingen (vvgb) te verlenen.

Ter inzage

Het ontwerp collegebesluit van de omgevingsvergunning en de daarbij behorende stukken en het ontwerp raadsbesluit van de verklaring van geen bedenkingen liggen met ingang van 7 juni 2018 tot en met 18 juli 2018 voor een ieder ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis, Leudalplein 1 te Heythuysen, gedurende de openingstijden van de receptie.

Zienswijze

Gedurende de genoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen omtrent de ontwerp-omgevingsvergunning naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Leudal, Postbus 3008, 6093 ZG Heythuysen. Degene die mondeling een zienswijze wil indienen, kan dat doen na het maken van een telefonische afspraak via het Burgerbedrijvenplein(0475) 859000.

Tegen de ontwerp verklaring van geen bedenkingen kunt u enkel schriftelijk zienswijzen indienen. U kunt deze zienswijzen richten aan de raad van de gemeente Leudal, Postbus 3008, 6093 ZG Heythuysen.

Er kan alleen beroep tegen het uiteindelijke definitieve besluit worden ingediend als de indiener ook een zienswijze heeft ingebracht tegen het ontwerpbesluit en hij belanghebbende is.

Naar boven