Vastgesteld Wijzigingsplan Rielsebaan 41 in Gilze

Logo Gilze en Rijen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gilze en Rijen maken ter voldoening aan artikel 3.8 lid 4 Wro bekend dat het college op 15 mei 2018 het Wijzigingsplan Rielsebaan 41 gewijzigd heeft vastgesteld. Dit wijzigingsplan betreft een vergroting van het agrarische bouwvlak aan de Rielsebaan 41 te Gilze van 1 hectare tot 1,5 hectare. Deze vergroting is nodig voor de realisatie van een nieuw bedrijfsgebouw (aardappelloods) met dezelfde afmetingen als het bestaande gebouw ten behoeve van het ter plaatse gevestigde akkerbouwbedrijf.

Het college besloot ook om geen exploitatieplan vast te stellen, omdat de grondexploitatie is vastgelegd in een realisatieovereenkomst.

 

Het vastgestelde wijzigingsplan en bijbehorende stukken liggen met ingang van 5 juni 2018 tot en met 16 juli 2018 voor de duur van 6 weken ter inzage. Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende bestanden is digitaal in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl, met als IMRO-nummer NL.IMRO.WPrielsebaan41-VG01. U kunt het bestemmingsplan gedurende bovengenoemde periode eveneens inzien tijdens openingstijden van het gemeentehuis van Gilze en Rijen, Raadhuisplein 1 in Rijen.

Tijdens de ter inzage termijn kan door belanghebbende een beroepschrift ingediend worden tegen het vastgestelde plan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Degene die beroep heeft ingesteld kan gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening. U moet uw beroepsschrift motiveren, dateren en ondertekenen. U bent een belanghebbende indien:

 

  • 1.

    u tijdig een zienswijze ingediend heeft tegen het ontwerp bestemmingsplan en/of het besluit om (g)een ontwerp exploitatieplan vast te stellen (artikel 3.8.1 Wro);

  • 2.

    u geen zienswijze ingediend heeft, aan kunnen tonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest een zienswijze in te dienen tegen het ontwerp bestemmingsplan en/of het besluit om (g)een ontwerp exploitatieplan vast te stellen;

  • 3.

    uw beroepsschrift betrekking heeft op een eventuele wijziging van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan. U hoeft dan geen zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan te hebben ingediend.

 

Het besluit tot vaststelling treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Rijen 1 juni 2018

Naar boven