Verkeersbesluit

Logo Gooise Meren

Instellen 30 km/u-zone Valkeveenselaan te Naarden

Publicatiedatum: 31 mei 2018

Wettelijke bepalingen

Gelet op de Wegenverkeerswet 1994 en het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) is namens het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren een verkeersbesluit genomen.

Aanleiding verkeersbesluit

Op de Valkeveenselaan en een deel van de Oud Huizerweg en de Meentweg te Naarden wordt een 30 km/u-zone ingesteld.

Doelstelling verkeersbesluit

Gelet op de Wegenverkeerswet is de volgende doelstelling van toepassing:

- het zo veel als mogelijk waarborgen van de veiligheid van het verkeer.

Overwegingen

De huidige maximaal toegestane snelheid op de Valkeveenselaan, Meentweg en de Oud Huizerweg is 80 km/u. Dit pas niet bij de vorm, de functie en het gebruik van de genoemde straten waardoor onveilige situaties ontstaan. De genoemde straten vallen in de categorie erftoegangswegen buiten de bebouwde kom waar volgens de uitgangspunten van Duurzaam Veilig een maximaal toegestane snelheid van 60 km/u met het oog op de verkeersveiligheid gewenst is.

Door gebrek aan parkeerruimte op het parkeerterrein van het speelpark Oud Valkeveen lopen bezoekers – waaronder veel kinderen - veelvuldig aan beide zijden in beide richtingen over de rijbaan. Door het lopen over de rijbaan is een maximaal toegestane snelheid van 60 km/u met het oog op de verkeersveiligheid nog altijd te hoog.

Naar verwachting is een uitbreiding van de parkeercapaciteit op korte termijn niet aan de orde.

Er zijn geen trottoirs omdat de genoemde straten buiten de bebouwde kom liggen. Het realiseren van trottoirs is een ingrijpende en kostbare ingreep. In de periode oktober – april wordt niet of nauwelijks over de rijbaan gelopen.

Het sterk verlagen van de maximaal toegestane snelheid is afgestemd met de omwonenden. Er bestaat voldoende draagvlak voor de verkeersmaatregel.

Het gedeelte van de Valkeveenselaan tussen de brug en het kruispunt met de Naarderstraat ligt binnen de gemeente Huizen.

Overleg politie

Gelet op de BABW heeft overleg met de politie plaats gevonden.

Bekendmaking

Dit verkeersbesluit wordt gepubliceerd in de Staatscourant en op de website van de gemeente Gooise Meren.

Besluit

Op grond van de overwegingen heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om door het plaatsen van de borden A01 (30 – zonebord) en A02 (30 – zonebord) zoals opgenomen in bijlage I van het RVV 1990 voor de volgende wegvakken in Naarden een 30-km/u-zone in te stellen:

 

  • 1.

    Valkeveenselaan tussen de brug en het kruispunt Valkeveenselaan – Oud Huizerweg – Meentweg;

  • 2.

    Meentweg naast het parkeerterrein aan de zuidzijde van het speelpark Oud Valkeveen;

  • 3.

    Oud Huizerweg tussen het kruispunt Valkeveenselaan – Oud Huizerweg – Meentweg en het tijdelijke parkeerterrein aan de oostzijde van de begraafplaats.

    Tekening

    Op de tekening d.d. 16-05-2018 is de locatie van de bebording aangegeven.

     

    Bussum, 23 mei 2018

     

    namens Burgemeester en wethouders van Gooise Meren,

     

    Dhr. K. Iskender

    Adjunct - afdelingshoofd Mens en Omgeving

      

Bezwaar

U kunt tegen dit besluit binnen zes weken na dag van bekendmaking bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet gericht worden aan het College van Burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren, postbus 6000, 1400 HA Bussum. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en het volgende te bevatten: a. naam en adres van de indiener; b. de dagtekening; c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; d. de gronden van het bezwaar.

Voorlopige voorziening

Een bezwaar heeft geen opschortende werking van het besluit. Indien er sprake is van onverwijlde spoed, dan kunt u een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te laten treffen. U kunt dit verzoek indienen bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank binnen het rechtsgebied waarin u uw woonplaats heeft. Voor het verzoek wordt griffierecht geheven.

Naar boven