Ontwerpwijzigingsplan 'De Volgerlanden-Oost, nader wijzigingsplan gebied C1-C2', Hendrik-Ido-Ambacht

Logo Hendrik-Ido-Ambacht

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht maken bekend dat op grond van het bepaalde in artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht het ontwerp van het wijzigingsplan ‘De Volgerlanden-Oost, nader wijzigingsplan gebied C1-C2’ ter inzage ligt van donderdag 31 mei 2018 tot en met woensdag 11 juli 2018.

Inhoud van het ontwerpwijzigingsplan

Voor het gebied C1-C2 in De Volgerlanden-Oost is op 19 juni 2017 het 'Bestemmingsplan De Volgerlanden-Oost, uitwerkings- en wijzigingsplan gebied C1-C2' vastgesteld. Daarmee is het op 7 november 2011 door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan 'De Volgerlanden-Oost' uitgewerkt. Op basis daarvan kan woningbouw plaatsvinden in dit gebied. Inmiddels (ongeveer een jaar later) dienen gelet op de beoogde (bouw)ontwikkelingen nog enkele wijzigingen doorgevoerd te worden voor een tot in de details kloppend juridisch-planologische kader. De door te voeren wijzigingen hebben betrekking op gebied C1-C2 in De Volgerlanden-Oost:

  • -

    de locatie voor de gestapelde woningen dient ongeveer 150 meter in zuidwestelijke richting te worden verplaatst;

  • -

    er is een aantal zeer kleine grenscorrecties tussen verschillende bestemmingsvlakken nodig.

Deze wijzigingen passen niet binnen de grenzen van het vigerende plan, maar zijn dermate beperkt van aard, dat gebruik gemaakt kan worden van de wijzigingsbevoegdheden uit het geldende moederplan.Het wijzigingsplan 'De Volgerlanden-Oost, nader wijzigingsplan gebied C1-C2' geeft toepassing aan die wijzigingsbevoegdheden, zodat daarmee de bovengenoemde wijzigingen kunnen worden doorgevoerd.

Het plangebied behelst een aantal stukken grond van beperkte omvang in het gebied C1-C2 van De Volgerlanden-Oost. Dit gebied (C1-C2) ligt tussen de Vrouwgelenweg en de Veersedijk, ten noorden van de Jacobuslaan.

Omdat het kostenverhaal als bedoeld in de Wet ruimtelijke ordening plaats vindt via de uitgifte van de gronden, is de vaststelling van een exploitatieplan in de zin van afdeling 6.4 van de Wet ruimtelijke ordening niet vereist.

Stukken ter inzage

Van donderdag 31 mei 2018 tot en met woensdag 11 juli 2018 ligt het ontwerp van het wijzigingsplan ‘De Volgerlanden-Oost, nader wijzigingsplan gebied C1-C2’ met de bijbehorende stukken ter inzage. Het ontwerpwijzigingsplan is in te zien op de site www.ruimtelijkeplannen.nl, onder publicatienummer NL.IMRO.0531.bp06VolgerlOstWP01-2001. Tevens zijn de stukken te raadplegen via de gemeentelijke website www.h-i-ambacht.nl (door onder ‘ik woon’ op ‘ruimtelijke plannen’ en vervolgens op 'in procedure’ te klikken). De papieren versie is tijdens de openingsuren in te zien in de hal van het gemeentehuis, Weteringsingel 1 te Hendrik-Ido-Ambacht.

Zienswijzen

Gedurende de terinzagelegging kan een ieder een zienswijze indienen over het ontwerpwijzigingsplan. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan het College van Burgemeester en Wethouders van Hendrik-Ido-Ambacht, Postbus 34, 3340 AA Hendrik-Ido-Ambacht. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen dient u vóór 11 juli 2018 contact op te nemen met de projectleider, de heer R. de Waele, te bereiken via doorkiesnummer (078) 770 2751.

Naar boven