Vastgesteld bestemmingsplan Parapluherziening parkeernormen

Logo Sliedrecht

 

Burgemeester en wethouders van Sliedrecht maken bekend dat de gemeenteraad op 15 mei 2018 het bestemmingsplan Parapluherziening parkeernormen met ID-nummer NL.IMRO.0610.bp35Parkerent-3001 gewijzigd heeft vastgesteld.

 

Ligging

Het plangebied van het bestemmingsplan Parapluherziening parkeernormen wordt gevormd door de volledige gemeente Sliedrecht, met uitzondering van het Watertorenterrein. 

 

Inhoud

Met de inwerkingtreding van de Reparatiewet BZK 2014 komen de stedenbouwkundige bepalingen (waaronder de belangrijke ‘parkeernormenbepaling’) uit de bouwverordening uiterlijk 1 juli 2018 van rechtswege te vervallen. Die moeten dan zijn opgenomen in bestemmingsplannen of beheersverordeningen. Met deze bestemmingsplanherziening wordt beoogd om tijdig de betreffende regels in de bestemmingsplannen te verankeren en uniform te maken. Tevens vervallen de parkeerregels uit de vigerende plannen. De overige onderdelen van de vigerende bestemmingsplannen blijven ongewijzigd.

 

Ter inzage

In overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening ligt het vastgestelde bestemmingsplan vanaf donderdag 31 mei 2018 tijdens kantooruren gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 11 juli 2018, ter inzage in het gemeentekantoor, Industrieweg 11.

U kunt het bestemmingsplan ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Beroep

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan kan tijdens de termijn van terinzagelegging beroep worden ingesteld door een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan heeft ingebracht, door een belanghebbende die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan en belanghebbenden tegen de wijzigingen van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp. Beroep wordt ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

 

Naar boven