Vaststelling herstel bestemmingsplan Dorpskernen III

Logo Medemblik

Op 29 november 2017 heeft de Raad van State uitspraak gedaan in de beroepsprocedure met betrekking tot het bestemmingsplan Dorpskernen III (kernen Onderdijk, Wervershoof en Andijk). Met inachtneming van deze uitspraak heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan hersteld door middel van twee wijzigingen. De eerste wijziging ziet op de minimale afstand tussen chalets, recreatiewoningen en stacaravans op recreatieparken. De afstand is gewijzigd van 5 meter naar 3 meter. De tweede wijziging is de toekenning van de aanduiding “recreatiewoning” op de verbeelding op kavels 1 en 66 van het perceel Onderdijk 245 te Wervershoof. De rest van het bestemmingsplan is ongewijzigd.

Het gewijzigde bestemmingsplan ligt met ingang van 1 juni 2018 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis. Het bestemmingsplan kan ook worden ingezien via www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0420.BPHDorpskernenIII-VA02).

Belanghebbenden kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging beroep instellen tegen de gewijzigde onderdelen van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit tot vaststelling van het gewijzigde bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend. Het gewijzigde bestemmingsplan treedt dan pas in werking nadat op het verzoek is beslist.

Naar boven