Verkeersbesluit instellen parkeerschijfzone Klimopplein en parkeerverbodzone Langeweg en Egelantierstraat

Logo Borsele

Burgemeester en wethouders van de gemeente Borsele,

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Dat op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 een verkeersbesluit moet worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor de onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Dat conform artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer overleg is gepleegd over de handhaafbaarheid van dit verkeersbesluit met de heer J.W. Van der Maas, de gemandateerde van de korpschef van politie Zeeland;

Uit het oogpunt van:

* Het verzekeren van de veiligheid op de wegen;

* Het beschermen van de aanwonenden, weggebruikers en passagiers;

* Het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade.

Is het gewenst om

Op vrijdag (8:00 – 20:00 uur) en zaterdag (8:00-17:00 uur) een parkeerschijfzone van 2 uur in te stellen op het klimopplein te ’s-Gravenpolder. Om te voorkomen dat elders parkeeroverlast ontstaat combineren wij dit met een parkeerverbodzone in de omliggende straten.

Motivering

Op vrijdag en zaterdag is er een behoorlijke parkeerdruk op het Klimopplein en in de Egelantierstraat. Uit onderzoek is gebleken dat deze parkeerdruk ontstaat door een combinatie van langparkeerders en winkelend publiek.

Het doel van de blauwe zone is het weren van langparkeerders zodat er capaciteit ontstaat voor bezoekers van zowel de winkels als van De Zwake. De langparkeerders zijn primair de bewoners, zij kunnen gebruik maken van het parkeerterrein aan de achterzijde aan de Egelantierstraat. Om te voorkomen dat er elders parkeeroverlast ontstaat stellen wij een parkeerverbodzone in voor de omliggende straten (Langeweg en Egelantierstraat).

De blauwe zone wordt van kracht op vrijdagen van 8:00 tot 20:00 uur, en op zaterdagen van 08:00 tot 17:00 uur. Dit zijn de momenten wanneer de vraag naar parkeerplaatsen van bezoekers van de winkels doorgaans het hoogst is.

Besluit:

  • 1.

    Een parkeerschijfzone (‘blauwe zone’) in te stellen op het Klimopplein door het plaatsen van het verkeersborden model E10 (begin blauwe zone) en E11 (einde blauwe zone) maximaal 2 uur, met onderbord vr. 8-20u en za. 8-17u als bedoelt in het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990.

  • 2.

    Een parkeerverbodzone in te stellen in de Langeweg, Egelantierstraat en Wilgestraat door het plaatsen van het verkeersborden model E01-zb (begin parkeerverbodszone) en E01-ze (einde parkeerverbodszone) als bedoelt in het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990.

  • 3.

    Een en ander overeenkomstig bijgevoegde situatieschets.

  • 4.

    De datum van openbaarmaking van dit verkeersbesluit te bepalen op 25 mei 2018.

 

Heinkenszand, 15 mei 2018

Burgemeester en wethouders van Borsele,

 

De secretaris, De burgemeester,

Bijlagen:

Situatieschets parkeerschijfzone en parkeerverbodzone

 

Mededelingen

Bezwaar

Op grond van de Algemene wet Bestuursrecht kan tegen dit besluit binnen zes weken na de dag waarop dit bekend is gemaakt een bezwaarschrift worden ingediend.

Het bezwaarschrift moet worden gericht aan: Gemeente Borsele, t.a.v. het College van B&W, Postbus 1, 4450 AA Heinkenszand.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en ten minste het volgende te bevatten:

  • 1.

    de naam en het adres van de indiener;

  • 2.

    de dagtekening;

  • 3.

    vermelding van de datum en het nummer of kenmerk van het besluit waartegen het bezwaar zich richt;

  • 4.

    een opgave van redenen waarom men zich niet met het besluit kan verenigen.

Indien een bezwaarschrift is ingediend is het mogelijk om daarnaast een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening in te dienen. Een dergelijk verzoek dient te worden gericht aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector bestuursrecht, Postbus 8109, 4330 EC Middelburg.

Het verzoek dient te zijn ondertekend en ten minste het volgende te bevatten: 

  • 1.

    de naam en het adres van de indiener;

  • 2.

    de dagtekening;

  • 3.

    vermelding van het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen en datum en nummer of kenmerk van dat besluit;

  • 4.

    de gronden van het verzoek (motivering).

Bij het verzoek dient voorts een afschrift van het bezwaarschrift te worden gevoegd.

Naar aanleiding van het verzoek kan de voorzieningenrechter een voorlopige voorziening treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Voor de behandeling van een verzoek om een voorlopige voorziening wordt een bedrag aan griffierecht geheven. De griffier van de Rechtbank wijst de verzoeker na de indiening van diens verzoek op de verschuldigdheid van het griffierecht en bericht de verzoeker binnen welke termijn het verschuldigde griffierecht moet worden voldaan.

Naar boven