Afwijzing inleidend verzoek voor een referendum over de stilzwijgende goedkeuring van het op 1 augustus 2016 te Straatsburg tot stand gekomen Protocol tot wijziging van het Europees landschapsverdrag

De voorzitter van de Kiesraad, in zijn hoedanigheid van voorzitter van het centraal stembureau voor het houden van een referendum, maakt bekend dat het inleidend verzoek tot het houden van een referendum over de stilzwijgende goedkeuring van het op 1 augustus 2016 te Straatsburg tot stand gekomen Protocol tot wijziging van het Europees landschapsverdrag (Trb. 2018, 24), niet is toegelaten, omdat hiervoor niet het wettelijk voorgeschreven aantal verzoeken is ingediend. Ingevolge artikel 32, tweede lid, van de Wet raadgevend referendum zijn 10.000 geldige verzoeken vereist. In totaal is 1 verzoek ontvangen.

's-Gravenhage, 22 mei 2018

De voorzitter van de Kiesraad, namens deze, de secretaris-directeur, M. Bakker

Het proces-verbaal inzake de beoordeling van het inleidend verzoek ligt gedurende twee weken na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin deze bekendmaking is opgenomen ter inzage bij de Kiesraad, Muzenstraat 85, 2511 WB Den Haag.

Gedurende zes dagen na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin deze bekendmaking is opgenomen, kan een belanghebbende tegen het besluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

Naar boven