Gemeente Tynaarlo - ontwerpbestemmingsplan Vries – Oude Asserstraat 38 ter inzage

Logo Tynaarlo

Burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Vries – Oude Asserstraat 38 ter inzage wordt gelegd voorafgaand aan de vaststelling.

Inhoud

Aansluitend op het centrumgebied van Vries, aan de Oude Asserstraat, ligt de locatie van de voormalige Ontmoetingskerk (Oude Asserstraat 38, 9481 BL te Vries). Na een fusie van de kerkelijke gemeente in 2007 is het gebouw gesloopt. Eerdere plannen voor de realisatie van een appartementengebouw op deze plek zijn niet doorgegaan en de locatie ligt sindsdien braak.

Nu is er een plan gemaakt voor een stedenbouwkundige invulling van de locatie met 10 grondgebonden woningen, die een afronding vormen voor het aangrenzende woongebied en centrumgebied langs de Oude Asserstraat. Het woningbouwproject is niet mogelijk op basis van de geldende Beheersverordening Vries, waarin de locatie nog is 'bestemd' voor maatschappelijke voorzieningen.

Dit bestemmingsplan vormt het juridisch-planologisch kader waarbinnen het voorgestelde stedenbouwkundig plan ontwikkeld kan worden.

Inzien van de stukken

Het ontwerpbestemmingsplan en bijbehorende stukken liggen met ingang van vrijdag 25 mei 2018 tijdens onze openingstijden gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Buiten de openingstijden is inzage van het ontwerp- bestemmingsplan na telefonische afspraak mogelijk.

Daarnaast kunt u het ontwerpbestemmingsplan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Voor het raadplegen van dit plan op de landelijke website kunt u gebruik maken van de imrocode (planID): NL.IMRO.1730.bpOudeAsserstr38-0301.

Wilt u reageren?

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken, kan iedereen schriftelijk een zienswijze indienen bij de gemeenteraad, Postbus 5, 9480 AA te Vries. Ook bestaat de mogelijkheid om mondeling te reageren. Wij maken hiervoor graag een afspraak met u.

Informatie

Meer informatie? Neem contact met ons op via info@tynaarlo.nl of via telefoonnummer 0592-266 662.

Naar boven