Gemeente Nissewaard - ter inzage vastgesteld bestemmingsplan “Parapluplan Opheffen Geluidszone Haven-Hongerland”

Logo Nissewaard

De gemeenteraad van Nissewaard heeft op 25 april 2018 het bestemmingsplan “Parapluplan Opheffen Geluidszone Haven-Hongerland” vastgesteld.

Inhoud

Voor het gebied Haven/Hongerland is bij besluit van 4 mei 1993 van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland (goedgekeurd bij Koninklijk Besluit van 5 juli 1993) een geluidszone vastgesteld als bedoeld in artikel 53 Wet geluidhinder.

Op basis van het in 2005 vastgestelde Masterplan ‘Dijkzone’, wordt gewerkt aan de transformatie van de bedrijventerreinen ‘Hongerland’ en ‘Haven- en Industrieplan’ in een woongebied. In deze gebieden zijn momenteel geen ‘grote lawaaimakers’ (A inrichtingen) als bedoeld in de Wet geluidhinder (meer) gevestigd. Door de vaststelling van het bestemmingsplan ‘De Haven’, bij raadsbesluit van 15 december 2015, zijn nieuwe vestiging van genoemde inrichtingen ook in alle geldende bestemmingregelingen voor genoemde gebieden uitgesloten.

Artikel 41, lid 1 Wet geluidhinder bepaalt, dat een vastgestelde geluidszone uitsluitend kan worden opgeheven bij vaststelling of wijziging van een bestemmingsplan. Het bestemmingsplan “Parapluplan opheffen geluidszone Haven-Hongerland” is voor dit doel opgesteld.

Plangebied

Het plangebied betreft de begrenzing van de geluidszone Haven-Hongerland. Het plangebied betreft het gebied rond de haven de woongebieden ‘De Dijk en Het Land’ en ‘De Elementen’, ‘De Haven’ en gedeelten van omliggende plangebieden.

Planfase

Vastgesteld.

Plannummer

NL.IMRO.1930.BPOpheffenzone-3001

Wijzigingen

Bij de vaststelling zijn in het bestemmingsplan geen inhoudelijke wijzigingen aangebracht.

Inzage

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan van 18 mei 2018 tot 29 juni 2018 inzien:

Reacties

Bent u het niet eens met dit besluit van de gemeenteraad, dan kunt u tot 29 juni 2018 een reactie (beroep) indienen.

Dat kan alleen als u in redelijkheid niet kan worden verweten dat u niet eerder heeft gereageerd.

Stuur uw reactie (beroep) per brief. Vermeld daarin:

  • de datum van de brief;

  • uw naam en adres;

  • uw bezwaren;

  • het nummer van het Gemeenteblad/Staatscourant van dit besluit (rechtsboven in deze bekendmaking).

Onderteken het beroepsschrift en stuur het naar:

  • Raad van State

  • Afdeling bestuursrechtspraak

  • Postbus 20019,

  • 2500 EA Den Haag.

Als u een beroep indient kunt u om uitstel van dit besluit vragen. Dit heet een voorlopige voorziening. Dit verzoek dient u in bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn.

Als binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het bestemmingsplan of wilt u een afspraak maken, neem dan contact op met het team Stadsontwikkeling via telefoonnummer: 140181.

Naar boven