Vastgesteld bestemmingsplan ‘Parapluregeling Parkeren’

Logo Neder-Betuwe

Burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe maken bekend dat, op grond van de artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, het bestemmingsplan “Parapluregeling Parkeren”, op 26 april 2018, door de gemeenteraad is vastgesteld.

In 2014 zijn de Woningwet en het Besluit ruimtelijke ordening gewijzigd, waardoor parkeernormen voortaan in bestemmingsplannen dienen te worden verankerd. De bestaande bestemmingsplannen (die tot en met 29 november 2014 in werking zijn getreden) dienen uiterlijk 1 juli 2018 te zijn aangepast aan de gewijzigde regelgeving, waarbij een koppeling gelegd wordt met de meest recente gemeentelijke nota met parkeernormen daarin door middel van een verwijzing in de regels. Het bestemmingsplan ‘Parapluregeling Parkeren’ voorziet in deze koppeling.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt ter inzage van 17 mei t/m 27 juni 2018 bij het bij het Omgevingsloket van de afdeling Fysieke Pijler in het gemeentehuis, Burgemeester Lodderstraat 20 te Opheusden. Het ontwerpbestemmingsplan is  ook raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.1740.bpNBparkeren-vst1en op de gemeentelijke website www.nederbetuwe.nl (Gemeente - Bekendmakingen - 2018 - week 20 - Ruimtelijke Ontwikkeling - Bestemmingsplan “Parapluregeling Parkeren“).

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan is beroep mogelijk gedurende 6 weken na aanvang van de beroepstermijn. De beroepstermijn begint op de dag na die waarop de bestemmingsplannen ter inzage zijn gelegd, ofwel vrijdag 18 mei 2018. Er zijn geen zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan ingediend. Beroep is mogelijk dor belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze in te brengen. Adres: Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor het indienen van beroep wordt griffierecht geheven.

Het besluit tot vaststelling van een bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Wanneer binnen de beroepstermijn een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt een besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Opheusden, 16 mei 2018

Burgemeester en wethouders Neder-Betuwe

Naar boven