Kennisgeving op grond van de inspraakverordening

Logo Nieuwegein

Bestemmingsplan Batau

Wat is een bestemmingsplan?

Elke gemeente in Nederland is verplicht om voor haar grondgebied bestemmingsplannen vast te stellen. Een bestemmingsplan geeft onder andere aan welk gebruik op een bepaald perceel is toegestaan (bijvoorbeeld Wonen of School) en waar mag worden gebouwd en welke voorwaarden daaraan zijn verbonden.

Nieuw b estemmingsplan Batau in voorbereiding

De bestemmingsplannen van de wijken Batau Noord en Batau Zuid zijn verouderd. Ze zijn niet meer in overeenstemming met de huidige wetgeving, in de loop der jaren verleende vergunningen, (in samenspraak met u) vastgesteld nieuw beleid enzovoort. Daarom wordt voor deze wijken een algehele actualisering van de bestemmingsplannen voorbereid.

Er komt één nieuw bestemmingsplan Batau.

In dit bestemmingsplan worden geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk gemaakt. Wel is geprobeerd om (in lijn met de Omgevingswet die naar verwachting op 1 januari 2021 in werking treedt) het plan beter leesbaar en digitaal makkelijker toegankelijk te maken.

Wij horen graag uw mening!

Er is een voorontwerpbestemmingsplan Batau opgesteld. Een voorontwerpbestemmingsplan is een eerste versie van het nieuwe bestemmingsplan, waarover wij graag uw mening horen. Uw reactie helpt ons onvolkomenheden te verbeteren voordat de officiële procedure richting vaststelling wordt opgestart.

Hoe kunt u reageren?

Wij passen de inspraakverordening toe. Dit betekent dat een ieder van 22 januari tot en met 5 februari 2018 op het voorontwerpbestemmingsplan kan reageren.

U kunt uw reactie indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Nieuwegein:

  • -

    schriftelijk, Postbus 1, 3430 AA Nieuwegein, onder vermelding van inspraakreactie voorontwerpbestemmingsplan Batau; of

  • -

    mondeling op afspraak bij mevrouw I.C. de Zeeuw-‘t Lam, telefoonnummer (030) 607 14 33; of

  • -

    digitaal met het formulier “Inspraak ruimtelijk plan(nen)”, https://tripleforms.nieuwegein.nl/formulier/scInspraak.aspx

Hoe kunt u het plan inzien?

  • -

    U bent van harte welkom tijdens de inloopavond op 22 januari 2018 van 19.30 tot 21.30 uur in Stadshuis, Stadsplein 1, 4e verdieping. U kunt het plan hier inzien en om een mondelinge toelichting vragen.

  • -

    Vanuit huis kunt u het plan tijdens de genoemde periode inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl met planid: NL.IMRO.0356.BPBA2017-VO01 en op de gemeentelijke website http://ropubliceer.nieuwegein.nl.

  • -

    Ook ligt het plan in deze periode voor een ieder ter inzage bij de receptie van het stadshuis, Stadsplein 1 te Nieuwegein.

Vervolg

Nadat het inspraaktraject en het vooroverleg met andere overheden is afgerond, zal het ontwerpbestemmingsplan worden opgesteld en met toepassing van de uniforme openbare voorbereidingsprocedure ter inzage worden gelegd. Vanaf dat moment kan een ieder zienswijzen indienen. Deze terinzagelegging wordt vooraf aangekondigd in het Gemeenteblad en in de Staatscourant.

Naar boven