Ontwerpbestemmingsplan Balk – Nieuwbouw supermarkt Poiesz

Logo De Fryske Marren

Met ingang van vrijdag 11 mei 2018 tot en met donderdag 21 juni 2018 ligt het ontwerpbestemmingsplan Balk – Nieuwbouw supermarkt Poiesz met de bijbehorende stukken ter inzage.

 

Plangebied

Het plangebied heeft betrekking op een deel van het dorp Balk. Het gaat om het winkelgebouw aan het F.D. Hoekstraplein 5 met de aangrenzende gronden waarop het parkeerterrein ligt.

 

Doel

Doelstelling van dit bestemmingsplan is om het ter plaatse geldende bestemmingsplan zodanig te herzien

dat een passende juridisch-planologische regeling in het plangebied van toepassing wordt die recht doet aan de gewenste gebruiks- en bebouwingsituatie van de nieuw te bouwen Poiesz-supermarkt.

 

Waar ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien bij:

. de centrale balie van het gemeentehuis Herema State 1 te Joure

. het servicepunt te Balk (Dubbelstraat 1)

. het servicepunt te Lemmer (Vissersburen 88).

Informatie over het ontwerpbestemmingsplan is ook te vinden op de gemeentelijke website www.defryskemarren.nl. Op die site staat een link naar de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl via welke het bestemmingsplan zelf is te bekijken. De planid is NL.IMRO.1940.BPBLK17SUPERMARKTP-ON01.

 

Zienswijze

Gedurende de termijn van ter inzage legging kunt u uw zienswijze over het plan indienen. Dat kan schriftelijk of mondeling. Het is niet mogelijk een zienswijze per e-mail in te dienen.

 

Schriftelijk:

Schrijf een brief aan de gemeenteraad van de gemeente De Fryske Marren, postbus 101, 8500 AC Joure. Vermeld in uw brief:

ontwerpbestemmingsplan Balk – Nieuwbouw supermarkt Poiesz

waarom u een zienswijze indient

de datum

uw naam en adres

uw handtekening

 

Mondeling:

U kunt daarvoor een afspraak maken met een medewerker van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling via telefoonnummer 14 05 14. Wij adviseren u om praktische redenen uiterlijk veertien dagen voor het einde van de termijn van terinzagelegging te bellen voor een afspraak, zodat u het risico op termijnoverschrijding voorkomt. Van mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

 

Vragen?

Voor meer informatie kunt u op werkdagen contact opnemen met één van de medewerkers van de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling via telefoonnummer 14 05 14.

 

Joure, 9 mei 2018

Burgemeester en wethouders van De Fryske Marren

Naar boven