Vastgesteld bestemmingsplan “Lint-Zuid 2017”, Berkel en Rodenrijs, Lansingerland

Logo Lansingerland

Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken bekend dat het bestemmingsplan “Lint-Zuid 2017” met identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0184-VAST op 21 december 2017 door de gemeenteraad gewijzigd is vastgesteld.

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerp gewijzigd vastgesteld. Het betreft een aantal wijzingen die naar aanleiding van ingediende zienswijzen zijn aangebracht en een aantal ambtshalve wijzigingen. De wijzigingen kunt u vinden in de Nota zienswijzen die als bijlage bij de toelichting van het bestemmingsplan is opgenomen. De raad heeft besloten om geen exploitatieplan vast te stellen.

Beschrijving bestemmingsplan

Het bestemmingsplan “Lint-Zuid 2017” is een (digitale) actualisatie van het bestemmingsplan “Lint-Zuid”, vastgesteld in november 2007. Het plangebied omvat het lint aan weerszijden van het water aan de Rodenrijseweg (inclusief de Zuidersingel) tussen de grens met Rotterdam (Oude Bovendijk) en de Boterdorpseweg in Berkel en Rodenrijs, de omgeving van de Vosmaerstraat, de omgeving bij het station, de omgeving van de Penninghlaan (exclusief de voormalige Hordijk locatie), het park bij de Anjerdreef en de Bonfut.

Met dit bestemmingsplan worden het moederplan en alle uitwerkingsplannen en wijzigingsplannen verwerkt tot één digitaal bestemmingsplan. Er zijn dan ook geen nieuwe ontwikkelingen meegenomen.

Inzage

Het bestemmingsplan ligt vanaf 23 januari 2018 ter inzage. U kunt het bestemmingsplan inzien:

  • -

    Via Ruimtelijke Plannen (http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.1621.BP0184-VAST)

  • -

    Via Ruimtelijke Plannen Lansingerland (https://1621.ropubliceer.nl/?phID=AA346C85-481B-41EB-A50D-826E621057D4)

Beroep gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan

Gedurende de beroepstermijn (24 januari 2018 t/m 6 maart 2018) kunnen belanghebbenden een (schriftelijk) beroepschrift indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die:

  • -

    Tijdig een zienswijze over het ontwerp naar voren hebben gebracht;

  • -

    Kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • -

    Door een wijziging ten opzichte van het ontwerpplan in een ongunstiger positie zijn gebracht.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan, bij een spoedeisend belang, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Griffierecht

Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

In werking treding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op 7 maart 2018, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voornoemde Afdeling. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven