Vastgesteld bestemmingsplan “Partiële herziening regeling parkeren in bestemmingsplannen Dordrecht”

Logo Dordrecht

Overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening ligt tijdens de openingsuren het door de raad op 9 mei 2018 vastgestelde bestemmingsplan "Partiële herziening regeling parkeren in bestemmingsplannen Dordrecht" (NL.IMRO.0505.BP205Herzparkeren-3001) met bijbehorende stukken met ingang van 14 mei 2018 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in de hal van het Stadskantoor, Spuiboulevard 300 te Dordrecht. Het bestemmingsplan is tevens in te zien via de website www.dordrecht.nl/ruimtelijkeplannen. Het plan kan ook worden ingezien via www.ruimtelijkeplannen.nl onder het bovenvermelde planidentificatienummer.

Het bestemmingsplan voorziet in een aangepaste regeling voor het parkeren. Dit naar aanleiding van de aanpassing van de Woningwet waardoor een einde is gekomen aan de mogelijkheid om stedenbouwkundige bepalingen in de Bouwverordening op te nemen.

Tegen het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan kunnen belanghebbenden gedurende de beroepstermijn (14 mei 2018 tot en met 25 juni 2018) schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroep kan uitsluitend worden ingediend door:

• Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend bij de gemeenteraad;

• Belanghebbenden, die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te dienen;

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 26 juni 2018. Indien gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

 

 

Dordrecht, 11 mei 2018

Burgemeester en wethouders van Dordrecht

Naar boven