Vaststelling Uitwerkingsplan “Nieuwe Vesting, deel Op de Weele” alsmede wijzigingsplan “Nieuwe Vesting, deel Op de Weele”

Logo Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom maakt bekend dat zij het Uitwerkingsplan “Nieuwe Vesting, deel Op de Weele” alsmede het wijzigingsplan “Nieuwe vesting, deel Op de Weele” hebben vastgesteld.

 

Het gebied Nieuwe Vesting wordt gerealiseerd op het voormalige Nedalco terrein. Op de Weele is onderdeel van dit gebied. De ontwikkelingslocatie Nieuwe Vesting is planologisch geregeld met een zogeheten globaal bestemmingsplan waarin een uitwerkingsplicht is opgenomen.

 

Voor de locatie Op de Weele is nu een plan ontwikkeld. Het betreft de ontwikkeling van twee gebouwen met een verdiepte parkeervoorziening. Het eerste gebouw bevat 39 middeldure huurappartementen en gebouw 2 bevat 21 woonzorgeenheden van WiboZ (Wooninitiatief Bergen op Zoom) ten behoeve van zorg van kinderen met een verstandelijke beperking. Het uitwerkingsplan “Nieuwe Vesting, deel Op de Weele bevat de planologische regeling om deze ontwikkeling mogelijk te maken.

 

De onderhavige ontwikkeling vergt een beperkte aanpassing van de grenzen van de uit te werken bestemming. Het wijzigingsplan dat gelijktijdig met het uitwerkingsplan ter inzage wordt gelegd voorziet hierin. De beperkte aanpassing is nodig om te komen tot een zorgvuldige stedenbouwkundig inpassing. De aanpassing draagt daarmee bij aan een goede stedenbouwkundige invulling van de onderhavige locatie en doet geen afbreuk aan de doelstellingen en de stedenbouwkundige hoofdstructuur van het plan.

 

De ontwerpplannen hebben vanaf 4 september 2017 op de gebruikelijke wijze gedurende zes weken voor eenieder ter inzage gelegen. Gedurende deze termijn zijn 33 zienswijzen, een petitie en een collectieve zienswijze ingediend.

 

Inzage

De vaststellingsbesluiten met bijbehorende stukken liggen vanaf 18 januari 2018 gedurende 6 weken op de volgende wijzen voor een ieder ter inzage:

  • 1.

    digitaal via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (plannummer NL.IMRO.0748.UP189h-0301 en NL.IMRO.0748.WP189e-0301)

  • 2.

    digitaal via de website www.bergenopzoom.nl

  • 3.

    op papier tijdens kantooruren in de leeshoek van het stadskantoor aan de J. Obrechtlaan 4 in Bergen op Zoom.

 

Beroep

Gedurende genoemde periode van zes weken kan tegen het besluit tot vaststelling van de voornoemde plannen beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij het college hebben ingediend, dan wel door belanghebbenden aan wie niet verweten kan worden dat zij niet tijdig een zienswijze ingediend hebben.

  

Inwerkingtreding

De besluiten tot vaststelling treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift tevens een verzoek is ingediend om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treden de besluiten van het college niet in werking voordat op een dergelijk verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorzieningen zijn kosten verbonden.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het team Ruimtelijke Ordening en Vergunningen via telefoonnummer 0164 – 277515.

  

17 januari 2018

Naar boven