Ontwerpbestemmingsplan ‘Hoofddorp Schiphol Trade Park Entreegebied’

Logo Haarlemmermeer

Burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan  ‘Hoofddorp Schiphol Trade Park Entreegebied’ met de planidentificatie NL.IMRO.0394.BPGhfdstpentreegeb-B001 ter inzage wordt gelegd.

Het plan

Het bestemmingsplan betreft gronden aan de zuidoostzijde van Hoofddorp. Het plangebied wordt begrensd door de Rijksweg A4 (zuidoosten), de Bennebroekerweg (zuidwesten) en de gronden die onderdeel uitmaken van het te ontwikkelen bedrijvenpark Schiphol Trade Park (noordwest- en noordoostzijde).

Het bestemmingsplan bevat de juridisch-planologische regeling voor de ontwikkeling van het Entreegebied van het bedrijventerrein Schiphol Trade Park. In het gebied komen een multi fuel tankstation en enkele te ontwikkelen bedrijfskavels. Het plan bevat verder een wijzigingsbevoegdheid om in de toekomst twee bezoekersextensieve ontwikkellocaties mogelijk te maken aan de Bennebroekerweg.

Inzien

Het ontwerpbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de website van de gemeente: www.haarlemmermeer.nl/ro.

Voorts liggen deze stukken ter inzage in het raadhuis in Hoofddorp. Op afspraak zijn deze dagelijks in te zien van 9 -13 uur. Een afspraak maakt u via 0900 – 1852.

De terinzageligging begint op 17 januari 2018 en duurt zes weken.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzageligging kan een ieder een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan zowel schriftelijk, mondeling als digitaal naar voren brengen.

Schriftelijk kan dit door een brief te sturen aan de gemeenteraad van Haarlemmermeer, postbus 250, 2130 AG Hoofddorp.

Mondeling kan dit in het raadhuis te Hoofddorp (zie hiervoor).

Digitaal kunnen personen dat met gebruikmaking van DigiD door een formulier in te vullen, waarheen u verwezen wordt op deze webpagina van een externe website. Die verwijzing staat ook op de website van gemeente Haarlemmermeer, en wel op de webpagina waar u de planstukken van het betreffende ontwerpbestemmingsplan kunt raadplegen.

Samenhang

In dit geval wordt de ‘coördinatieregeling’ toegepast, als bedoeld in artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening. Onze gemeente heeft dit onderwerp verwerkt in de ‘Coördinatieverordening gemeente Haarlemmermeer’. In de praktijk van dit geval betekent het, dat tegelijkertijd met het ontwerpbestemmingsplan ook de stukken van de ontwerpomgevingsvergunning voor het multi fuel tankstation ter visie liggen. Dat is eveneens heden, 16 januari 2018 in een aparte publicatie officieel bekendgemaakt, met daarin vermelding van waar die stukken te raadplegen zijn en dat een ieder daarover bij B&W een zienswijze kan indienen.

 

Naar boven