Ter inzagelegging Ontwerpwijzigingsplan en Ontwerpbesluit hogere waarde geluid Europarei Midden, fase 2 en 3

Logo Uithoorn

Burgemeester en wethouders van Uithoorn maken bekend dat het ontwerpwijzigingsplan Europarei Midden fase 2 en 3 met identificatiecode NL.IMRO.0451.WPEuropareiMF2F3-OW01 en het bijbehorende ontwerpbesluit vaststellen hogere waarde geluid met ingang van 4 mei 2018 gedurende zes weken ter inzage liggen.

Toelichting ontwerpwijzigingsplan

Op 28 januari 2016 heeft de raad het bestemmingsplan Europarei Midden vastgesteld. Hierbij gaat het om de sloop van drie flats en de realisatie van een nieuw woningbouwprogramma. Fase 1 (Straatsburgflat) is reeds in ontwikkeling. Voor Fase 2 en 3 (Churchill- en De Gasperiflat) geldt dat eerst een wijzigingsplan moet worden vastgesteld voordat de herontwikkeling kan worden gerealiseerd. In dit wijzigingsplan wordt de nieuwbouw van ca. 70 grondgebonden woningen en twee appartementencomplexen planologisch mogelijk gemaakt.

 

Toelichting ontwerpbesluit vaststellen hogere waarde geluid

De Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om hogere grenswaarden vast te stellen indien blijkt dat de overschrijding van de voorkeursgrenswaarden niet volledig door geluid beperkende maatregelen kan worden tegengegaan. Gelet op de situatie en het uitgevoerde onderzoek wordt geconcludeerd dat geluidreducerende maatregelen redelijkerwijs niet mogelijk zijn en dat het noodzakelijk is om hogere grenswaarden vast te stellen voor verschillende blokken binnen het plangebied Europarei, fase 2 en 3. Gelet op artikel 76 van de Wet geluidhinder, artikel 110a van de Wet geluidhinder en de overwegingen zoals aangegeven in het ontwerpbesluit heeft het college besloten in ontwerp hogere waarden vast te stellen, één en ander zoals aangegeven in het ontwerpbesluit.

 

Ter inzage

Het ontwerpwijzigingsplan Europarei Midden, fase 2 en 3 en het ontwerpbesluit hogere waarde geluid liggen vanaf vrijdag 4 mei 2018 tot en met donderdag 14 juni 2018 ter inzage. De stukken zijn digitaal te raadplegen op http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Daarnaast liggen de stukken ter inzage in het gemeentelijk informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis gedurende de openingstijden van het gemeentehuis.

 

Indienen zienswijze

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kunnen belanghebbenden een zienswijze over het ontwerpwijzigingsplan en het ontwerpbesluit vaststellen hogere waarde geluid kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Uithoorn, postbus 8, 1420 AA Uithoorn. Het college zal met inachtneming van eventuele zienswijzen, een beslissing nemen over de vaststelling van het wijzigingsplan en het besluit hogere waarde.

 

Uithoorn, 2 mei 2018

Naar boven