Vaststelling bestemmingsplan ‘Beinum 2012 - De Strijp 2018’

Logo Doesburg

De gemeenteraad van Doesburg geeft, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, kennis van de ongewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan ‘Beinum 2012 - De Strijp 2018’ in haar vergadering van 26 april 2018.

 

Het huidige bestemmingsplan 'Beinum 2012' biedt de mogelijkheid om aan De Kilder en De Strijp in de wijk Beinum-West nieuwe woningen te bouwen. Het oorspronkelijke plan ging uit van een traditionele vorm van bouwen, waarbij woningen onder andere verplicht moesten worden uitgevoerd met een kap. Gaandeweg is, om aan te sluiten op de vraag in de woningmarkt, besloten om de koers voor de ontwikkeling iets te verleggen naar een meer moderne en eigentijdse invulling van de woningen. Om deze wijziging mogelijk te maken is een herziening van het geldende bestemmingsplan noodzakelijk. Voorliggend bestemmingsplan voorziet hierin.

 

Terinzagelegging

Met ingang van 3 mei 2018 tot 14 juni 2018 ligt een analoog exemplaar van het bestemmingsplan ‘Beinum 2012 - De Strijp 2018’, het raadsbesluit inclusief de bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage op het Publieksbureau, Philippus Gastelaarsstraat 2.

Het publieksbureau is maandag t/m donderdag van 08.00 tot 15.30 uur en vrijdag van 08.00 tot 12.00 uur geopend. Ook is het publieksbureau op maandagavond geopend van 18.00 tot 19.30 uur, desgevraagd kan op deze avond het plan vanaf 18.00 uur gedurende drie aaneengesloten uren worden ingezien.

Het juridisch bindende bestemmingsplan kunt u inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0221.17002HBE-VA01). Daarnaast kunt u het bestemmingsplan raadplegen via de gemeentelijke website.

 

Beroep en voorlopige voorziening

Gedurende bovengenoemde termijn kan tegen de hiervoor genoemde besluiten door belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend, alsmede belanghebbenden wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen naar voren te hebben gebracht, een beroepschrift worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

 

Het bestemmingsplan treedt na afloop van de beroepstermijn in werking. Als tijdens de beroepstermijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) moet worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (adres zie bovenstaand). Voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer H. Schuiling (0313 481401).

 

 

Doesburg, 2 mei 2018

drs. L.W.C.M. van der Meijs, burgemeester

P. Werkman, gemeentesecretaris

Naar boven