Kennisgeving voornemen opstellen bestemmingsplan Hoepmaker 30

Logo Papendrecht

Burgemeester en wethouders geven er op grond van artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening (Bro) kennis van dat voor de locatie Hoepmaker 30 een bestemmingsplan in voorbereiding is.

Het plangebied ligt op het gehele perceel dat hoort bij Hoepmaker 30, waar nu het leegstaande kassencomplex van het voormalige tuincentrum staat. De eigenaar van het perceel is voornemens om de kassen en de bedrijfswoning te verwijderen en op het perceel negen vrijstaande woningen te realiseren. Hierbij wordt het perceel zodanig ingericht met kavels, kavelsloten en groen, dat deze uit landschappelijk, stedenbouwkundig en architectonisch oogpunt aansluit bij de rest van de Tiendzone. Het college is voornemens om hier medewerking aan te verlenen.

Op dit moment worden nog geen stukken ter inzage gelegd en is inspraak op het voornemen niet mogelijk. Aan onafhankelijke instanties wordt ook nog niet de mogelijkheid geboden om advies uit te brengen. Zodra het plan gereed is om ter inzage te leggen, wordt dit gepubliceerd op de gemeentewebsite, in het Papendrechts Nieuwsblad en in de Staatscourant. U heeft dan de mogelijkheid om eventuele zienswijzen in te dienen. Naar verwachting is dit in het najaar van 2018.

Naar boven