Vaststelling ontwerp Wijzigingsplan Regenboogschool

Logo Hardinxveld-Giessendam

Besluit tot wijzigen bestemming

Burgemeester en wethouders van Hardinxveld-Giessendam maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening juncto artikel 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat met ingang van donderdag 3 mei 2018 tot en met woensdag 13 juni 2018 het ontwerp Wijzigingsplan "Regenboogschool", voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentehuis, locatie Raadhuisplein 1 te Hardinxveld-Giessendam.

 

Aanleiding voor toepassing wijzigingsbevoegdheid

Op 26 maart 2015 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan "Regenboogschool – sportvoorziening" vastgesteld. In dit bestemmingsplan is het terrein waar voorheen de Regenboogschool was gevestigd, overwegend bestemd tot "Wonen" met "Verkeervoorzieningen", waarbij een wijzigingsbevoegdheid opgenomen is voor het centrale deel van het plangebied. Het wijzigingsgebied omvat globaal 2 bouwvlakken en een tussenliggende ontsluitingsweg.

 

In het kader van de voorgenomen herontwikkeling van de locatie Regenboogschool heeft de gemeente in 2017 kavelpaspoorten opgesteld. De gewenste ruimtelijke invulling van het te ontwikkelen gebied wijkt binnen het daartoe aangewezen wijzigingsgebied gedeeltelijk af van hetgeen oorspronkelijk was opgenomen in het bestemmingsplan "Regenboogschool – sportvoorziening". Aanleiding voor het kiezen van een andere invulling zijn gewijzigde inzichten ten aanzien van het te realiseren woningbouwprogramma en de verkavelingsmogelijkheden van het gebied. In de nieuwe opzet is gekozen om de realisatie van 4 twee-onder-één kapwoningen mogelijk te maken in plaats van eengezinswoningen. Na het doorlopen van de inschrijvingsprocedure voor selectie en gunning heeft bouwbedrijf Herkon aan de hand van het kavelpaspoort een plan uitgewerkt.

 

De wijzigingsbevoegdheid heeft grotendeels betrekking op het centrale deel van het plangebied. Als gevolg van de wijziging verschuift de centrale ontsluitingsweg iets naar het oosten en komt het ten oosten van deze ontsluitingsweg gelegen bouwvlak te vervallen. Door de verschuiving komt één van de parkeerplaatsen aan de Pieter de Hooghstraat in het wijzigingsgebied te liggen.

 

Procedure

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn of haar zienswijzen op dit ontwerp Wijzigingsplan (bij voorkeur) schriftelijk of mondeling kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 175, 3370 AD Hardinxveld-Giessendam.

 

Indien u een mondelinge zienswijze naar voren wilt brengen, kunt u contact opnemen met dhr. J. Duijm, via het telefoonnummer 14-0184.

 

Na afloop van de zienswijzeprocedure zal het college een standpunt innemen over ingediende zienswijzen en een besluit nemen over de vaststelling van het Wijzigingsplan.

 

Inloopavond

Op dinsdag 15 mei is er gelegenheid het plan in te zien tijdens een inloopavond. Deze avond is van 19.30 tot 21.00 uur in Partycentrum t' Hart, Nassaustraat 6 te Boven-Hardinxveld.

 

Informatie

Het ontwerp Wijzigingsplan kunt u inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kiest u “Bestemmingsplannen” waarna u het ontwerpbestemmingsplan kan oproepen door invulling van de locatie, de naam van het ontwerp Wijzigingsplan of het planid-nummer: NL.IMRO.0523.BP10585-0001.

 

Naar boven