Oudelandseweg 44: Vaststelling bestemmingsplan, verlening bijbehorende omgevingsvergunning en hogere waarden

Logo Woerden

Op 20 december 2017 heeft de gemeenteraad van Woerden het bestemmingsplan ‘Oudelandseweg 44’ vastgesteld (digitaal identificatienummer NL.IMRO.0632.oudelandseweg44-bVA1). De omgevingsvergunning voor het project is verleend op 11 januari 2018.

Plangebied en doel

Doel van het project is om het verouderde bedrijfspand op het perceel Oudelandseweg 44 te vervangen door een nieuw appartementencomplex.

Coördinatie

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening gemeente Woerden 2012 maken het mogelijk dat diverse procedure gezamenlijk worden doorlopen. De voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten wordt tegelijk behandeld. Naast het bestemmingsplan worden ook de omgevingsvergunning en de beschikking voor hogere geluidswaarden gecoördineerd behandeld.

Beroepstermijn

De beroepstermijn loopt van 18 januari tot en met 28 februari 2018. Het plan en bijbehorende relevante stukken kunt u inzien tijdens de genoemde termijn in de hal van het Stadhuis (De Bleek 10) en bij het Omgevingsloket (alleen op afspraak). Ook kunt u de stukken vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.woerden.nl > bouwen en verbouwen > bestemmingsplannen > bestemmingsplannen in voorbereiding.

Beroep instellen

Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp van een of meer vermelde besluiten, kunnen gedurende de termijn van ter inzage legging (beroepstermijn) tegen het vastgestelde bestemmingsplan en/of verleende omgevingsvergunning beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroepschriften moeten worden gericht aan de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Schorsing

Het indienen van een beroep schorst de werking van het wijzigingsplan en de omgevingsvergunning niet. Om dit te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zal de griffier van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een griffierecht (kosten) in rekening brengen.

Inwerkingtreding

Beide besluiten treden in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven