Kennisgeving Ontwerp Bestemmingsplan Nieuw-Helvoet

Logo Hellevoetsluis

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hellevoetsluis maken bekend dat zij in haar vergadering van 17 april 2018 heeft ingestemd met het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Nieuw-Helvoet’.

Plangebied

Het plangebied wordt gevormd door een groot deel van de wijk Nieuw-Helvoet. Nieuw-Helvoet ligt ten noordwesten van het centrum van Hellevoetsluis en het plangebied wordt globaal begrensd door de Oostdijk in het oosten, de Amnesty Internationallaan in het zuiden, het agrarisch gebied vanaf de Smitsweg en de Hellevoetse Achterweg in het noordwesten.

Inhoud

Actualisatie bestemmingsplan

Het grootste deel van het plangebied is conserverend van aard. Dat wil zeggen dat de bouw- en gebruiksmogelijkheden in het nieuwe bestemmingsplan in hoofdzaak hetzelfde blijven. De actualisatie van bestemmingsplannen is een continu proces. Het doel van de actualisatie is dat er steeds een actueel overzicht bestaat van de bouw- en gebruiksmogelijkheden in een gebied. Daarnaast kan (nieuwe) wet- en regelgeving, gemeentelijk beleid en jurisprudentie op het gebied van de fysieke leefomgeving er toe leiden dat er aanpassingen nodig zijn in het bestemmingsplan. Ook nieuwe ontwikkelingen en verleende vergunningen in afwijking van het bestemmingsplan kunnen tijdens een actualisatie meegenomen worden.

Ontwikkellocatie Sportlaan en omgeving

Een deel van het bestemmingsplan betreft het nieuw te ontwikkelen gebied van de Sportlaan en omgeving. De herontwikkeling voorziet in nieuwbouw van een Integraal Kind Centrum (IKC), het zwembad en de naastgelegen sporthal en een sportschool (sportcomplex). Tevens voorziet de ontwikkeling in woningbouw op de huidige locatie van het zwembad en de sporthal en op de bedrijfslocaties van Helvoet en Vermaat. Het visiegebied Sportlaan e.o. is in de Visie op Verbeterlocaties opgenomen als een belangrijke verbeterlocatie. Het streven is al enige tijd om de bedrijvigheid, die hier van oudsher is gevestigd, zoveel mogelijk terug te dringen en de uitstraling van het gebied te verbeteren in aansluiting op de omgeving. Voor zowel het terrein van Vermaat als het braakliggende terrein van Helvoet wordt gestreefd naar herontwikkeling en opwaardering van het huidige beeld met hoofdzakelijk woningbouw, stedelijke voorzieningen, groen en water. Ook voor het gemeentelijke grondgebied wordt gestreefd naar een verbetering van de uitstraling in aansluiting op de omliggende woningen en het realiseren van ruimtelijke kwaliteit.

Procedure

Het voorontwerpbestemmingsplan ‘Nieuw-Helvoet’ heeft vanaf 29 december 2016 tot en met 8 februari 2017 voor een ieder ter inzage gelegen en is voorgelegd aan de wettelijke overlegpartners. De beantwoording van de ingediende reacties is opgenomen in het ontwerpbestemmingsplan.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Nieuw-Helvoet’ ligt vanaf 26 april tot en met 6 juni 2018 voor een ieder ter inzage bij het klantcontactcentrum (KCC) in het gemeentehuis aan de Oostzanddijk 26 te Hellevoetsluis. Het bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl en via de gemeentelijke website www.hellevoetsluis.nl. In de periode dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunt u een schriftelijke of mondelinge zienswijze kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen per brief worden gestuurd naar Gemeente Hellevoetsluis, t.a.v. de gemeenteraad van Hellevoetsluis, Postbus 13, 3220 AA te Hellevoetsluis of per e-mail naar het e-mailadres gemeente@hellevoetsluis.nl onder vermelding van ‘zienswijzen OBP Nieuw-Helvoet’.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u telefonisch contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling & Beleid via het algemene nummer van de gemeente Hellevoetsluis 14 0181. Er zal dan een afspraak met u worden gemaakt.

Informatieavond

Wij willen u graag informeren over het bestemmingsplan en de wijze waarop verschillende ontwikkelingen hierin zijn opgenomen. Graag nodigen wij u uit voor de informatieavond die de gemeente organiseert op dinsdag 15 mei 2018 in Cultuurhuis Nieuwe Veste aan de Opzoomerlaan 106. U bent welkom vanaf 19.30 uur voor een kopje koffie of thee. Om 20.00 uur starten wij de presentatie. Daarna bent u in de gelegenheid om extra informatie op te halen of uw vragen te stellen. De avond duurt ongeveer tot 21.30 uur.

Wilt u ons laten weten of u komt en met hoeveel personen? Dan weten wij ongeveer op hoeveel aanwezigen wij kunnen rekenen. U kunt uw komst doorgeven per e-mail aan gemeente@hellevoetsluis.nl onder vermelding van ‘Informatieavond ontwerpbestemmingsplan Nieuw-Helvoet’.Mensen die niet beschikken over e-mail kunnen zich telefonisch aanmelden bij het klantcontactcentrum (KCC) via telefoonnummer 14 0181.

Vervolgprocedure

Na de voornoemde zienswijzenperiode neemt de gemeenteraad een besluit omtrent vaststelling van het ontwerp bestemmingsplan. Na de vaststelling van het bestemmingsplan kan uiteindelijk nog beroep ingesteld worden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Naar boven