Herroepen verkeersbesluit aanpassing van de verkeerscirculatie in de Wijk Zuid II

Logo Weesp

Het college van burgemeester en wethouders van Weesp maken bekend dat het besluit van 29 juni 2017, bekend gemaakt op 8 november 2017 (Staatscourant 2017 nr. 64557), inhoudende het Intrekken van alle eerder genomen verkeersbesluiten met betrekking tot de rijrichting en aanpassing van de rijrichting in de Simon de Vliegerlaan, H.J.Hoflandlaan, Diepenbroickpark, Ds.J.P.Tazelaarlaan, Dr.S.Wartenalaan, G.J.Sibillalaan en J.O.Huslylaan, wordt herroepen.

Het genoemde verkeersbesluit wordt herroepen naar aanleiding van ingediende bezwaarschriften en na advisering door de onafhankelijke Commissie voor de Bezwaarschriften gemeente Weesp.

Naar aanleiding van het advies van de Commissie voor bezwaarschriften is de situatie opnieuw beoordeeld op aspecten als veiligheid, overlast en leefbaarheid. Resumerend en afwegend kan gesteld worden dat een hernieuwde afweging aan de hand van de criteria van de commissie leidt tot het advies om de rijrichting niet om te draaien.

Beroep

Binnen zes weken na de dag volgend op die waarop het besluit is bekendgemaakt kunnen belanghebbenden hiertegen beroep instellen bij de Rechtbank Midden-Nederland, Afdeling bestuursrecht bodemzaken, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht.

Wanneer het besluit tot één of meer belanghebbenden is gericht, dan gaat de zes-wekentermijn in op de dag na bekendmaking (= verzending) van het besluit aan die belanghebbende(n).

Het beroep kan uitsluitend schriftelijk worden ingediend. Het beroepschrift dient te zijn ondertekend en tenminste te bevatten:

  • -

    de dagtekening,

  • -

    naam en adres van de indiener,

  • -

    een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, en

  • -

    de gronden van het beroep.

     

Zo mogelijk wordt een afschrift van het bestreden besluit meegezonden.

De belanghebbende die beroep instelt en meent een spoedeisend belang te hebben, kan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland, Afdeling bestuursrecht bodemzaken, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht verzoeken de werking van het besluit te schorsen door het treffen van een voorlopige voorziening. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

Naar boven