Ontwerpwijzigingsplan 'Dennenkamp 1, Groesbeek'

Logo Berg en Dal

Burgemeester en wethouders van Berg en Dal maken bekend dat het ontwerpwijzigingsplan gedurende zes weken voor iedereen ter inzage ligt.

Het plan

Het ontwerpwijzigingsplan heeft betrekking op de locatie Dennenkamp 1 in Groesbeek. Het plan omvat het planologisch-juridisch kader om de bestaande agrarische bedrijfsbestemming op deze locatie om te zetten naar een woonbestemming. Het bestaande agrarisch bedrijf wordt in zijn geheel beëindigd en de varkensstallen worden gesloopt. De agrarische bedrijfswoning aan de Dennenkamp 1 krijgt een bestemming voor burgerwoondoeleinden. Ter compensatie van de te slopen varkensstallen mogen twee vrijstaande woningen worden gebouwd. De hele locatie wordt goed landschappelijk ingepast. De wijziging naar een woonbestemming belemmert geen andere activiteiten in de omgeving, waaronder die van de omliggende agrarische bedrijven.

Met het wijzigingsplan wordt toepassing gegeven aan de wijzigingsbevoegdheid uit artikel 3.8.5 van de regels van het bestemmingsplan 'Buitengebied Groesbeek'. Voor de bouwmogelijkheden is aangesloten bij de bouwregels die dit bestemmingsplan hiervoor biedt. Als aanvulling op deze bouwregels worden twee voorwaardelijke verplichtingen opgenomen. Namelijk dat de twee nieuw te bouwen woningen alleen mogen worden gebouwd als eerst de varkensstallen zijn gesloopt. En dat na de realisatie de locatie landschappelijk wordt ingepast overeenkomstig het door burgemeester en wethouders goedgekeurde landschapsplan.

Inzage

Het ontwerpwijzigingsplan 'Dennenkamp 1, Groesbeek' ligt overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.9a Wet ruimtelijke ordening met ingang van 20 april 2018 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage. Het plan is digitaal beschikbaar en raadpleegbaar op:

- www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.1945.WPDennenkamp1-ONW1

- https://1945.ropubliceer.nl/

Daarnaast is het ontwerpwijzigingsplan op afspraak in te zien in het gemeentehuis, Dorpsplein 1 te Groesbeek. Het gemeentehuis is op werkdagen geopend van 9.00u tot 17.00u en op maandagavondvan 17.00u tot 19.00u. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de heer G. Klaassen, telefoonnummer 0614 62 48 99.

Zienswijzen

Belanghebbenden kunnen binnen de hierboven genoemde termijn van terinzagelegging schriftelijk of mondeling een gemotiveerde zienswijze op bovengenoemd ruimtelijk plan kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Berg en Dal, Postbus 20, 6560 AA Groesbeek. Het is niet mogelijk via internet/e-mail een zienswijze in te dienen. Voor meer informatie of het mondeling indienen van een zienswijze kunt u contact opnemen met cluster Ruimte, telefoonnummer 14 024.

 

Groesbeek, 19 april 2018

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Berg en Dal,

Namens deze:

Mw. W. Bodewes, Manager afdeling Beleid

Naar boven