Kennisgeving vaststelling bestemmingsplan "Rivierdijk 88 en 89"

Logo Hardinxveld-Giessendam

Het college van de gemeente Hardinxveld-Giessendam maakt ingevolge het bepaalde in artikel 3.8, lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat de gemeenteraad bij besluit van 12 april 2018 het bestemmingsplan “Rivierdijk 88 en 89" gewijzigd heeft vastgesteld.

 

Toelichting

Het nieuwe bestemmingsplan biedt een juridisch-planologische regeling om de realisatie van twee vrijstaande woningen mogelijk te maken. Op het perceel Rivierdijk 89 is een verouderde woning aanwezig. Initiatiefnemer wil deze woning afbreken en een nieuwe vrijstaande woning op grotere afstand van de Rivierdijk bouwen. Daarnaast wordt op het perceel Rivierdijk 88 een bouwvlak gelegd voor een toekomstig te bouwen vrijstaande woning. Het geldende bestemmingsplan ‘Buitengebied’ staat weliswaar twee woningen toe op genoemde percelen, maar dan in de vorm van een 2/1 kap woning. Planologisch neemt het aantal woningen dus niet toe.

 

Zienswijzen

Er zijn tegen het ontwerpbestemmingsplan geen zienswijzen bij de gemeenteraad ingediend. Ambtshalve is echter geconstateerd dat het bestemmingsplan op een aantal onderdelen gewijzigd dient te worden. Daarom is het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen betreffen de volgende onderdelen:

  • 1.

    De zonering van de waterkering op de verbeelding is aangepast aan de hand van de meest recente legger van het Waterschap Rivierenland.

  • 2.

    Op de verbeelding en in de planregels is onderscheid gemaakt tussen de kernzone en de beschermingszone van de waterkering.

  • 3.

    In hoofdstuk 7 van de toelichting op het bestemmingsplan is het resultaat van de inspraakprocedure en de zienswijzenprocedure opgenomen. 

 

Vastgesteld bestemmingsplan ter inzage tot en met 6 juni 2018.

Het bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 26 april 2018 tot en met woensdag 6 juni 2018 bij de receptie in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Hardinxveld-Giessendam, voor een ieder ter inzage. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter inzage gelegde stukken.

Het bestemmingsplan kunt u ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl Op deze website kiest u ‘Bestemmingsplannen’ waarna u het bestemmingsplan kunt oproepen door invullen van de locatie, de naam van het bestemmingsplan of het planid-nummer: NL.IMRO.0523.BP2017RIVIERDIJK-VG01

 

Beroepsmogelijkheid

Tegen het vaststellingsbesluit kan gedurende de ter inzagetermijn beroep worden ingesteld door een belanghebbende die tijdig een zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht. Een belanghebbende die over het ontwerp geen zienswijze naar voren heeft gebracht bij de gemeenteraad, kan slechts beroep instellen indien hem redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht. Tot slot kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die bezwaren hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

 

Het bestemmingsplan treedt daags na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen die termijn naast een beroepschrift ook een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffiegeld verschuldigd.

 

Naar boven