Openbare bekendmaking Ontwerpstructuurvisie Lingebos e.o., gemeente Lingewaal

Logo Lingewaal

Het college van burgemeester en wethouders heeft een ontwerpstructuurvisie opgesteld voor het gebied van het Lingebos en omgeving.

Voordat de ontwerpstructuurvisie ter vaststelling aan de gemeenteraad wordt aangeboden, wordt een consultatieprocedure doorlopen waarbij door iedereen zienswijzen kunnen worden ingediend.

Planbegrenzing.

Het plangebied wordt begrensd door de Spijksesteeg in westelijke richting, de A-15 in zuidelijke richting, de provinciale weg N 848 in oostelijke richting en de Wetering ten noorden van de Haarweg in noordelijke richting. Hierbij wordt opgemerkt dat het gehele golfterrein van “The Dutch” aan de Haarweg ook onderdeel uitmaakt van deze ontwerpstructuurvisie.

Aanleiding en doel van de structuurvisie.

Het gebied van het Lingebos en omgeving is een gebied waar naast de traditionele agrarische functie, in de loop der tijd ook andere functies zijn gevestigd. In dit gebied zijn spontaan initiatieven ontstaan van eigenaren maar ook van anderen, om nieuwe ontwik-kelingen toe te staan. Ontwikkelingen waar het “Manifest van Lingewaal” (integrale structuurvisie voor het grondgebied van Lingewaal) geen antwoord op geeft of die verder gaan dan het Manifest toelaat. De initiatieven sluiten elkaar in een aantal gevallen ook uit. Honorering van het initiatief zorgt ervoor dat het andere initiatief niet kan doorgaan.

Een structuurvisie voor dit gebied is daarom gewenst, zodat een toetsingskader voor de initiatieven die inmiddels zijn ingediend kan worden vastgesteld. De structuurvisie vormt tevens een kader voor nieuwe initiatieven.

De structuurvisie is niet bindend voor burgers, maar vormt wel een toetsingskader voor zaken die bindend zijn voor burgers, zoals nieuwe bestemmingsplannen en omgevings-vergunningen om van bestemmingsplannen af te wijken. Er is geen bezwaar- of beroeps-mogelijkheid. Wel wordt de mogelijkheid geboden om een zienswijze in te dienen tegen de ontwerpstructuurvisie.

Terinzagelegging.

De ontwerpstructuurvisie met de bijbehorende plankaart ligt met ingang van 19 april 2018 gedurende zes weken tot en met 30 mei 2018 voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis, Raadhuisplein 3 te Asperen, van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur en op donderdagavond van 17.30 uur tot en met 19.30 uur. Buiten deze tijden om kan telefonisch een afspraak worden gemaakt via het algemene gemeentelijke telefoonnummer 0345 63 40 00.

Ook is de ontwerpstructuurvisie te raadplegen via de volgende landelijke site:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/structuurvisie?planidn =

NL.IMRO.0733.SvLingeboseo-OS/01

Zienswijzen.http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/structuurvisie?planidn

Gedurende de genoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder mondeling, maar bij voorkeur schriftelijk, zienswijzen indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 1014, 4147 ZG Asperen. Voor mondelinge zienswijzen kunt u zich wenden tot de heer L.A.A. van Galen van de afdeling Ruimtelijke Zaken. Hij is telefonisch bereikbaar via zijn telefoonnummer 0345 63 40 19 en/of via zijn e-mailadres b.vangalen@lingewaal.nl. Ook voor nadere informatie over het bovenstaande kunt u met hem contact opnemen.

Burgemeester en wethouders van Lingewaal.

Asperen, 18 april 2018

Naar boven