Ontwerp-Wijzigingsplan Marker Wadden 2018

Logo Lelystad

Burgemeester en wethouders van Lelystad maken bekend dat met ingang van 19 april 2018 gedurende 6 weken het ontwerp-‘Wijzigingsplan Marker Wadden 2018’ met bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage ligt.

Het plan voorziet in de realisering van een aanmeerhaven, een bezoekerscentrum en in beperkte mate kleinschalige verblijfsrecreatie. Deze mogelijkheden zijn ook reeds opgenomen in de wijzigingsbevoegdheid van artikel 3.5 van het in 2013 vastgestelde bestemmingsplan Marker Wadden, maar kunnen pas worden gerealiseerd nadat daarvoor een wijzigingsplan is vastgesteld.  

Voor het kunnen realiseren van de bebouwing die mogelijk wordt gemaakt met het wijzigingsplan is tevens een ontheffing aangevraagd ingevolge artikel 3.2 van het Barro bij de Minister van Binnenlandse Zaken. Dit is nodig omdat Marker Wadden valt onder het IJsselmeergebied zoals aangegeven in titel 2.12 van het Barro (daar valt ook het Markermeer onder) en de te realiseren bebouwing van invloed zou kunnen zijn op het waterbergend vermogen van het Markermeer. Nu deze bebouwing geheel wordt gerealiseerd op (de waterstaatkundige constructies van) het eerste, reeds aangelegde eiland van Marker Wadden, is op voorhand duidelijk dat deze geen effect zal hebben op het waterbergend vermogen van het Markermeer.

Waar kunt u het plan inzien?

Het ontwerp-wijzigingsplan ligt tezamen met bijbehorende stukken met ingang van 19 april 2018 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage tijdens openingstijden in de Stadswinkel aan het Stadhuisplein 2 te Lelystad. De stukken zijn tevens digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en via de gemeentelijke website www.lelystad.nl. Deze mogelijkheid wordt ook in de Stadswinkel geboden. De IMRO-code van het plan is: NL.IMRO.0995.WP00017-OW01.

 

Hoe kunt u reageren?

Tijdens de bovengenoemde periode van terinzageligging kunt u schriftelijk een zienswijze over het ontwerp naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 91, 8200 AB te Lelystad. Het is ook mogelijk om tijdens deze termijn een mondelinge zienswijze te geven. In dit geval kunt u hiervoor een afspraak maken via het telefoonnummer 14 0320 (afdeling Dienstverlening, de heer J.A. Meijerink). Dit kan ook als u nadere informatie wenst over het plan.

 

Lelystad, 18 april 2018.

 

Naar boven