Vastgesteld bestemmingsplan Voorwegzone Noorden

Logo Nieuwkoop

Hierbij maakt het college van de gemeente Nieuwkoop overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het bestemmingsplan Voorwegzone Noorden met identificatienummer NL.IMRO.0569.bpNOWVvoorwNoorden-va01 door de gemeenteraad is vastgesteld op 8 maart 2018. De raad heeft besloten om geen exploitatieplan vast te stellen.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen kunt u vinden in de Nota van beantwoording van zienswijzen en wijzigingen die bij de stukken is gevoegd. De gewijzigde vaststelling is bij de provincie aangekondigd.

Beschrijving

Het bestemmingsplan betreft een aantal percelen aan weerszijden van de Voorweg (tussen de huisnummers 23a en 113). De met het bestemmingsplan beoogde herinrichting van deze percelen heeft tot doel de transformatie van bedrijven en glastuinbouwbedrijven door middel van de sanering ervan en de bouw van maximaal 30 woningen (vrijstaand/twee-onder-een-kapwoningen). Tevens voorziet het bestemmingsplan in een wijzigingsbevoegdheid waarmee de realisering van vrijstaande woningen en/of twee aan-een-gebouwde woningen en/of appartementen kan worden mogelijk gemaakt ter plekke van het kantoorpand op perceel Voorweg 47.

Inzage

Het plan en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van donderdag 19 april 2018 voor een periode van zes weken ter inzage. U kunt de stukken inzien:

Op de landelijke voorziening: www.ruimtelijkeplannen.nl (ook benaderbaar via www.nieuwkoop.nl)

In het Klant Contact Centrum, Teylersplein 1 in Nieuwveen. Openingstijden: op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur en op woensdag en donderdag van 8.30 uur tot 20.00 uur.

Voor het inzien van de stukken is het niet nodig om vooraf een afspraak te maken.

Toelichting op de betreffende stukken is te krijgen bij medewerkers van het Omgevingsloket. Hiervoor dient u wel vooraf een afspraak te maken. Het maken van een afspraak kan via de website van de gemeente (www.nieuwkoop.nl). Kiest u hierbij voor de Activiteit ‘bestemmingsplaninformatie’ en geeft u hierbij aan om welk adres het gaat. Mocht het maken van een afspraak niet lukken of beschikt u niet over internet, neemt u dan telefonisch contact op met het omgevingsloket via telefoonnummer 14 0172.

Beroep

Belanghebbenden kunnen beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. U dient:

het beroepschrift te voorzien van naam, adres en datum;

het bestreden besluit te omschrijven en daarvan een kopie mee te sturen;

de redenen van uw beroep te geven;

het beroepschrift te ondertekenen.

tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze naar voren te hebben gebracht óf het moet u redelijkerwijs niet te verwijten zijn dat u dat niet heeft gedaan óf door een wijziging ten opzichte van het ontwerpplan in een ongunstiger positie te zijn gebracht;

Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

De beroepstermijn bedraagt zes weken en begint met de dag na de terinzagelegging, dus op vrijdag 20 april 2018. Het plan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, dus op vrijdag 1 juni 2018. Indien gedurende de bovenstaande beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, treedt het bestemmingsplan niet eerder in werking dan het moment waarop op dit verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Crisis- en herstelwet

Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing (artikel 1.1 Chw jo. Artikel 3.1 Bijlage I Chw). Deze afdeling beperkt het beroepsrecht en stelt striktere eisen aan het beroepschrift. Dit brengt onder meer met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Naar boven