Gemeente Borger-Odoorn, Nieuw-Buinen

Logo Borger-Odoorn

Coördinatieregeling ontwerpbestemmingsplan ‘Zonnepark Nieuw-Buinen’ en ontwerp-omgevingsvergunning voor het realiseren van het zonnepark Nieuw-Buinen

Burgemeester en wethouders van Borger-Odoorn maken bekend dat de coördinatieregeling ex artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening wordt toegepast voor het bestemmingsplan ‘Zonnepark Nieuw-Buinen’ en de omgevingsvergunning voor de aanleg van dit gehele zonnepark.

Het plangebied betreft de bestaande (en voormalige) vloeivelden van Avebe, gelegen tussen Nieuw-Buinen en 1e Exloërmond, achter het perceel Zuiderdiep 32-34 te Nieuw-Buinen, alsmede een aangrenzend perceel ex productiebos (kadastraal bekend: gemeente Odoorn, sectie N, nummer 644 en gemeente Borger, sectie R, nummers 78, 80, 81, 82, 121 (deels) en 1805. Ook een perceel ten noorden van Nieuw-Buinen, ter hoogte van Noorderdiep 21, maakt onderdeel uit van het plangebied (kadastraal bekend: gemeente Borger, sectie R, nummer 346 (deels).

Op 28 september 2017 heeft de gemeenteraad een gemeentelijk coördinatiebesluit genomen voor de realisatie van dit zonnepark. De coördinatieregeling maakt het mogelijk om gecoördineerd over het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning te besluiten. Dit betekent dat voor de besluiten die genomen moeten worden ten behoeve van de realisatie van het gehele zonnepark in het plangebied ‘Zonnepark Nieuw-Buinen’ gelijktijdig dezelfde procedure wordt doorlopen. Tegen het besluit tot het van toepassing verklaren van de coördinatieregeling kan geen bezwaar of beroep worden ingediend.

Burgemeester en wethouders van Borger-Odoorn maken daarom bekend dat, op grond van artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, de volgende ontwerpbesluiten ter inzage liggen:

Ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Zonnepark Nieuw-Buinen’ ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening.

Het bestemmingsplan maakt het aanleggen van het zonnepark mogelijk, met de daarbij behorende nutsvoorzieningen, gebouwen, bouwwerken geen gebouwen zijnde, de aanleg van infrastructuur en het aanbrengen van een aarden wal in het plangebied ‘Zonnepark Nieuw-Buinen’ in voornoemd plangebied.

Ontwerp omgevingsvergunning gehele zonnepark

De ontwerp-omgevingsvergunning in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

De omgevingsvergunning voorziet in de aanleg van het zonnepark in voornoemd plangebied, met de daarbij behorende nutsvoorzieningen, gebouwen, bouwwerken geen gebouwen zijnde, de aanleg van infrastructuur en het aanbrengen van een aarden wal in het plangebied ‘Zonnepark Nieuw-Buinen’.

Procedure / zienswijze

Het ontwerpbestemmingsplan en –vaststellingsbesluit, evenals de ontwerp-omgevingsvergunning met bijbehorende stukken liggen tegelijkertijd met ingang van

19 april tot en met 30 mei 2018 ter inzage in het Klantcontactcentrum. Het bestemmingsplan is digitaal in te zien op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn= NL.IMRO.1681.05BP0017-OW01 of in het Klantcontactcentrum.

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen. Ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kunt u uw zienswijze richting aan de gemeenteraad, Postbus 3, 7875 ZG Exloo en ten aanzien van de ontwerp-omgevingsvergunning bij burgemeester en wethouders van Borger-Odoorn.

Desgevraagd zijn beide ontwerpbesluiten ten minste gedurende drie aaneengesloten uren per week buiten de openingstijden worden ingezien. Maak daarvoor een afspraak met het Klantcontactcentrum.

Naar boven