Vaststelling beheersverordening Kom Boekel

Logo Boekel

Burgemeester en wethouders van de gemeente Boekel maken bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 14 december 2017, de beheersverordening Kom Boekel heeft vastgesteld.

Inhoud beheersverordening

Een beheersverordening is vergelijkbaar met een bestemmingsplan, maar is bedoeld voor gebieden waar geen concrete ontwikkelingen zijn voorzien. Voor het grootste gedeelte van het komgebied van Boekel, worden geen ruimtelijke ontwikkelingen voorzien. Daarom is een beheersverordening vastgesteld die voorziet in een conserverende regeling van het bestaande gebruik en de bestaande bebouwing.

In de beheersverordening is dus de bestaande situatie vastgelegd. De beheersverordening bestaat uit een verbeelding (kaart), regels en een toelichting.

Procedure

Voor de totstandkoming van een beheersverordening geldt geen wettelijke procedure. Ons college heeft wel de gelegenheid geboden aan eenieder om een inspraakreactie kenbaar te maken. Tegen dit vaststellingsbesluit staat echter geen bezwaar of beroep open.

Inwerkingtreding

De beheersverordening treedt één dag na publicatie van het vaststellingsbesluit in werking.

Inzage

De beheersverordening is digitaal in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl (IDN: NL.IMRO.0755.BVBOEKELkomgebied‐VA01). Ook ligt de beheersverordening met bijbehorende stukken vanaf 18 januari 2018, gedurende 6 weken ter inzage op het gemeentehuis aan de publieksbalie.

Boekel, 16 januari 2018

 

Naar boven