Ontwerp verkeersbesluit

Logo Heerhugowaard

30 km/uur zone Dreef

INT18-1469

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heerhugowaard

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 zijn wij bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Motivering

Uit het oogpunt van het verzekeren van de veiligheid op de weg en het beschermen van de weggebruikers en passagiers is het gewenst om op de Dreef, tussen de Van Veenweg en Pastor Sprengerstraat een 30 km/uur zone in te stellen.

Op dit deel van de Dreef maken fietsers en autoverkeer gebruik van dezelfde weg. Vooral tijdens halen en brengen van kinderen is het druk. Er wordt dan veelvuldig overgestoken en geparkeerd langs de weg. De huidige maximum snelheid van 50 km/uur past niet bij de weg. Met een snelheid van 30 km/uur kunnen automobilisten beter op overige weggebruikers letten.

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd, namens de korpschef, met een vertegenwoordiger van de politie, eenheid Noord-Holland. De politie adviseert positief op het voorgenomen besluit middels e-mail van 5 april 2018.

Besluit

Op grond van vorenstaande overwegingen spreken burgemeester en wethouders het voornemen uit om op de Dreef tussen de Van Veenweg en de Pastor Sprengerstraat een 30 km/uur zone in te stellen.

Bebording volgens het Reglement Verkeersregels en Verkeersteken (RVV) 1990:

Bijlage 1, hoofdstuk A, Snelheid

Heerhugowaard, 11 april 2018

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard

MEDEDELINGEN

Wilt u het besluit inzien?

Het besluit ligt tot en met 23 mei 2018 ter inzage. U kunt het besluit op de informatiebalie van het Gemeentehuis Heerhugowaard, Parelhof 1, inzien op maandag t/m donderdag van 10.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 10:00 tot 20.00 uur.

Welke stukken liggen ter inzage?

• Het ontwerp verkeersbesluit

Wilt u uw mening geven?

Voordat het college van burgemeester en wethouders een definitief besluit neemt, wordt het ontwerpbesluit ter inzage gelegd voor een periode van 6 weken, dat is tot en met 23 mei 2018. De gemeente volgt in dit geval de procedure volgens de artikelen 3:15 en 3:16 Algemene wet bestuursrecht.

Het is voor iedereen mogelijk zijn mening te geven over dit ontwerpbesluit. Dat kan door het indienen van een zienswijze tijdens de periode waarin het ontwerpbesluit ter inzage ligt.

Een zienswijze kan schriftelijk , per e-mail of mondeling worden ingediend. Wilt u uw zienswijze mondeling toelichten, maak dan eerst een afspraak bij de gemeente via tel. 14 072. De gemeente zal, mochten er meer mensen behoefte hebben om een mondelinge zienswijze te geven, mogelijk een hoorzitting organiseren.

De zienswijzen op het ontwerpbesluit zullen worden meegenomen in de definitieve beslissing van burgemeester en wethouders. Op het definitief besluit is alleen beroep mogelijk door diegenen die een zienswijze hebben ingediend op het ontwerpbesluit. (of kan aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest)

Wilt u meer informatie?

Neem dan contact op met dhr. H. Brouwer, tel 14 072, of via e-mail naar post@heerhugowaard.nl

 

Naar boven