Gemeentelijke coördinatieregeling / ontwerpbestemmingsplan Mirns - Murnserdyk 17 en ontwerpbesluit omgevingsvergunning

Logo De Fryske Marren

De voorziene planontwikkeling maakt de omzetting van het agrarisch bouwperceel naar woondoeleinden, de uitbreiding van de bestaande woning, een extra woning en een beheergebouw voor natuuronderhoud en het medegebruik van de agrarische gronden voor natuurdoeleinden mogelijk.

Met ingang van vrijdag 13 april 2018 liggen gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit omgevingsvergunning met de bijbehorende stukken ter inzage.

Coördinatie

Voor deze ontwikkeling heeft de gemeenteraad op 31 mei 2017 besloten toepassing te geven aan artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening (coördinatieregeling). De coördinatieregeling maakt het mogelijk om de benodigde besluiten voor een ontwikkeling gezamenlijk voor te bereiden en te coördineren. Voor deze ontwikkeling gaat het om een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen en een bestemmingsplan.

Ontwerpbestemmingsplan Mirns - Murnserdyk 17

Plangebied

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het perceel Murnserdyk 17 te Mirns met de omliggende percelen, kadastraal bekend als gemeente BAL00, sectie K, nummers 409, 410, 413, 414, 1256, 1257, 1258 en 1259.

Doel

Het bestemmingsplan beoogt:

  • het omzetten van de agrarische bestemming naar woondoeleinden met de uitbreiding van het hoofdgebouw en de bijgebouwen;

  • het realiseren van een extra woning in een deel van de bestaande bedrijfshal in het kader van de regeling ruimte voor ruimte;

  • het medegebruik van de omringende agrarische gronden voor natuurdoeleinden en de bouw van een beheergebouw voor natuuronderhoud.

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor het uitbreiden van de woning en nieuwbouw beheergebouw voor natuuronderhoud Murnserdyk 17 te Mirns

Voor de uitbreiding van de woning en de nieuwbouw van het beheergebouw voor natuuronderhoud is een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen noodzakelijk.

Waar ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken en het ontwerpbesluit omgevingsvergunning kunt u inzien bij:

  • de centrale balie van het gemeentehuis te Joure (Herema State 1)

  • het servicepunt te Balk (Dubbelstraat 1)

  • het servicepunt te Lemmer (Vissersburen 88)

Daarnaast zijn het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken te raadplegen via de gemeentelijke website www.defryskemarren.nl. Op deze site staat een link naar de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl, waar u het ontwerpbestemmingsplan kunt bekijken. Het planidentificatienummer is: NL.IMRO.1940.BPMIR17MURNSERDK17-ON01.

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning is ook te raadplegen via de website: www.defryskemarren.nl.

Zienswijze

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunt u uw zienswijze over de ontwerpbesluiten indienen. Dat kan schriftelijk of mondeling. Het is niet mogelijk een zienswijze per e-mail in te dienen.

Wij verzoeken u in uw zienswijze kenbaar te maken tegen welk ontwerpbesluit uw zienswijze is gericht.

Zienswijzen die betrekking hebben op het ontwerpbestemmingsplan moeten worden gericht aan de gemeenteraad. Zienswijzen die betrekking hebben op het ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen moeten worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders.

Schriftelijk: Schrijf een brief aan de gemeenteraad (ontwerpbestemmingsplan), dan wel het college van burgemeester en wethouders van De Fryske Marren (ontwerpbesluit omgevingsvergunning), postbus 101, 8500 AC Joure. Vermeld in uw brief:

  • tegen welk ontwerpbesluit uw zienswijze is gericht

  • waarom u een zienswijze indient

  • de datum

  • uw naam en adres

  • uw handtekening

Mondeling: U kunt daarvoor een afspraak maken met een medewerker van de afdeling veiligheid, vergunningen en handhaving (VVH) via telefoonnummer 14 05 14. Wij adviseren u om praktische redenen uiterlijk veertien dagen voor het einde van de termijn van terinzagelegging te bellen voor een afspraak, zodat u het risico op termijnoverschrijding voorkomt. Van mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

Vragen?

Voor meer informatie kunt u op werkdagen contact opnemen met een van de medewerkers van de afdeling VVH via telefoonnummer 14 05 14.

Naar boven