Terinzagelegging ontwerp uitwerkingsplan Het Zilt en het ontwerp besluit Hogere waarden uitwerkingsplan Het Zilt.

Logo Noordwijkerhout

Uitwerkingsplan

Burgemeester en wethouders van Noordwijkerhout maken, ingevolge artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, bekend dat vanaf woensdag 11 april 2018 het ontwerp uitwerkingsplan Het Zilt (NL.IMRO.0576.UP201600001-0002) en de daarbij behorende stukken gedurende zes weken voor iedereen ter inzage liggen.

 

U kunt het ontwerp uitwerkingsplan en de bijbehorende stukken inzien bij de publieksbalie van het gemeentehuis aan de Herenweg 4. Het ontwerp uitwerkingsplan is ook digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl onder codering NL.IMRO.0576.UP201600001-0002. Het plan ligt voor een termijn van zes weken ter inzage.

 

Het plangebied ligt aan de rand van de kern De Zilk, ten oosten van de N206. Het plangebied ligt ingeklemd tussen de dorpskom van De Zilk en het duingebied. Aan de zuidzijde van het plangebied bevindt zich de Zilkerduinweg, de doorgaande weg door het dorp De Zilk. Ten oosten van het plangebied ligt de Sportlaan. Dit is een woonstraat. Ten noorden van het plangebied ligt het Sportpark Wassenaar. En ten westen is de Provinciale weg de N206 met daarachter het duingebied gelegen.

 

Het uitwerkingsplan ziet toe op de realisatie van 98 woningen (42 appartementen, 44 grondgebonden woningen en 12 twee-onder-één kap woningen). Voor de resterende 32 woningen (16 appartementen en 16 grondgebonden woningen), de supermarkt en de GOED zal separaat een bestemmingsplanprocedure worden opgestart.

 

Hogere waarden

Tevens zijn burgemeester en wethouders voornemens om hogere waarden vast te stellen als bedoeld in artikel 83 Wet geluidhinder (wegverkeerslawaai) ten behoeve van het vaststellen van het uitwerkingsplan Het Zilt.

 

In het besluit hogere grenswaarden zijn hogere waarden bepaald voor een deel van de woningen in het plangebied. Ten gevolge van de ligging binnen de geluidszone van de 206 wordt de voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder overschreden.

 

Procedure

Vanaf woensdag 11 april tot en met dinsdag 22 mei 2018 liggen het ontwerp uitwerkingsplan Het Zilt, het ontwerpbesluit Hogere grenswaarden en de bijbehorende stukken gedurende openingstijden voor iedereen ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis.

 

Gedurende de termijn van zes weken bestaat voor iedereen de gelegenheid om schriftelijk zijn zienswijze omtrent het ontwerp uitwerkingsplan en het ontwerp besluit hogere waarden kenbaar te maken. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan het college van burgemeesters en wethouders van Noordwijkerhout, Postbus 13, 2210 AA Noordwijkerhout. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welke onderdelen van het uitwerkingsplan of het besluit hogere waarden deze betrekking heeft.

 

Het is niet mogelijk per e-mail zienswijzen in te dienen, of te reageren op die onderdelen die niet in het uitwerkingsplan zijn opgenomen.

Naar boven