Verkeersbesluit Verlaging Snelheid Bij Kruising Uppelse Hoek Woudrichemseweg

Logo Woudrichem

Nummer : VB2018-D01

Ingangsdatum : na de uitvoering van de werkzaamheden gepland dit voorjaar

Onderwerp : verlaging snelheid

Locatie : Woudrichemseweg ter hoogte van de kruising met de Uppelse Hoek

Type besluit : permanent

Corsa kenmerken : 18.0000827 / 2016Z01930 / 18.0000827

Het college van Burgemeester en Wethouders van Woudrichem

Overweging ten aan zien van het besluit

Gelet op

Artikel 18, lid 1, onder d, van de wegenverkeerswet 1994 (WVW 1994), de bepalingen in het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV’90), het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) en de Algemene wet bestuursrecht (Awb);

Overwegende

Dat op grond van het bepaalde in artikel 12 BABW plaatsing of verwijdering van verkeerstekens moet geschieden krachtens een verkeersbesluit;

Dat betreffende wegvakken zijn gelegen binnen en in beheer zijn bij de gemeente Woudrichem.

Uit het oogpunt van

het verzekeren van de veiligheid op de weg;

het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade alsmede de gevolgen voor het milieu, bedoeld in de Wet milieubeheer.

Motivering

Op de kruising Woudrichemseweg Uppelse Hoek zijn helaas enkele ongevallen geweest tussen fietsers en motorvoertuigen. De gemeente zal de kruising her inrichten (bijlage 1) om de veiligeheid voor fietsers te verhogen. Een onderdeel van dit ontwerp is het verlagen van de snelheid op de Woudrichemseweg ter hoogte van de kruising.

Belangenafweging

Niet is gebleken dat belanghebbenden door het te nemen verkeersbesluit onevenredig worden benadeeld. De vertraging voor het gemotoriseerd verkeer zal enkele seconden zijn. Ten opzichte van de gehele reistijd is dit een verwaarloosbare hoeveelheid, die niet opweegt tegen de verhoging van de veiligeheid voor de fietsers op deze kruising.

Gehoord

Overeenkomstig het bepaalde in artikel 24 BABW heeft over dit besluit overleg plaatsgevonden met de politie; eenheid Zeeland- West Brabant district de Baronie.

Besluiten

  • 1.

    De snelheid op de Woudrichemseweg ter hoogte van de kruising met de Uppelse Hoek te verlagen naar 60km/uur;

  • 2.

    Dit te effectueren door het plaatsen van de borden A1 (max. snelheid 60), A2 (einde max. snelheid) van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV ’90);

  • 3.

    Dit te ondersteunen door het kruispunt op een verhoogd plateau uit te voeren;

  • 4.

    Een afschrift van dit besluit ter kennisname zenden aan:

    • 1.

      Politie, team Dongemond;

    • 2.

      Brandweer, team LVHA en dhr. M.Kuijpers;

    • 3.

      Ambulancepost Giessen, dhr. R. Bles;

    • 4.

      Arriva, omleidingen.brabantwest@arriva.nl;

  • 5.

    Dit besluit in werking te laten treden na de publicatie in de Staatscourant;

  • 6.

    Dit besluit tevens te publiceren op de gemeentepagina.

 

Woudrichem, 11 januari 2018

Hoogachtend,

het college van burgemeester en wethouders van Woudrichem,

namens dezen,

    

ing. G.T. Boterblom

hoofd van de afdeling Openbare Werken

  

Het genomen besluit kunt u vanaf de eerste werkdag na deze publicatie, op afspraak inzien bij de balie van het gemeentehuis.

Wanneer u rechtstreeks in uw belang getroffen bent bij dit besluit, dan kunt u (schriftelijk en gemotiveerd) een bezwaarschrift indienen. Richt uw bezwaar aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 6, 4285 ZG te Woudrichem. De termijn voor het indienen van uw bezwaar is binnen zes weken na de datum van publicatie op de Staatscourant van het besluit. De datum van publicatie op de Staatscourant kan verschillen met de datum van publicatie in het Altenanieuws, controleer daarom altijd de datum van publicatie op de Staatscourant.

Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. U kunt daarom gelijktijdig met of na de indiening van het bezwaarschrift de Voorzieningenrechter verzoeken om een ‘voorlopige voorziening’ via de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, Team Bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA te Breda. U kunt ook digitaal een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Hiervoor heeft u een elektronische handtekening nodig (DigiD). Voor meer informatie kunt u genoemde site raadplegen.

Naar boven