Ontwerp Paraplubestemmingsplan Parkeernormen Culemborg

Logo Culemborg

Burgemeester en wethouders van Culemborg maken bekend dat met ingang van 13 april 2018 gedurende zes weken ter inzage ligt het ontwerp paraplubestemmingsplan ‘Parkeernormen Culemborg’

Aanleiding en Inhoud

De aanleiding hiervoor is dat vanaf 1 juli 2018 de stedenbouwkundige voorschriften uit de Bouwverordening komen te vervallen. Eén van de consequenties van het vervallen van de stedenbouwkundige voorschriften is dat vanaf dat moment bij het verlenen van een omgevingsvergunning niet meer op basis van de Bouwverordening getoetst kan worden aan de gemeentelijke parkeernormen. Door de parkeernormen vast te leggen in onze bestemmingsplannen kunnen ook na 1 juli 2018 bij het verlenen van een omgevingsvergunning eisen worden gesteld op het gebied van parkeren.

Met het ontwerp paraplubestemmingsplan “Parkeernormen Culemborg” wordt geen nieuw beleid gevormd, maar wordt het bestaande beleid op een nieuwe manier juridisch geborgd. Dit plan omvat voor het gehele grondgebied van Culemborge regels ten aanzien van parkeren.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage op het stadskantoor, Ridderstraat 250. Het plan is ook digitaal in te zien via www.culemborg.nl ; kopje bestemmingsplannen en op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

(planidentificatienummer NL.IMRO.0216.BPParkeernormen-ON01)

Zienswijzen

Iedereen kan met ingang van 13 april 2018 gedurende zes weken schriftelijk of mondeling zijn/haar zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Culemborg, Postbus 136, 4100 AC Culemborg.

Voor het geven van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met een van de medewerkers van de afdeling Stadsontwikkeling, telefoon 0345-477700.

U kunt uw zienswijze niet per e-mail indienen.

Burgemeester en wethouders van Culemborg,

Naar boven