Verkeersbesluit

Logo Gooise Meren

Instellen parkeerverbod Paulus Potterlaan Naarden

Publicatiedatum: 11 april 2018

Wettelijke bepalingen

Gelet op de Wegenverkeerswet 1994 en het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) is namens het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren een verkeersbesluit genomen.

Aanleiding verkeersbesluit

Op het kruispunt Paulus Potterlaan – Brediusweg wordt vooral in de spitsperioden veel door (schoolgaande) fietsers overgestoken vanuit de Willem Bilderdijklaan naar de Paulus Potterlaan vice versa.

Om de situatie te verbeteren wordt in de Paulus Potterlaan aan de zijde van het kinderdagverblijf een parkeerverbod ingesteld. Het parkeerverbod wordt van kracht tussen het kruispunt Brediusweg – Paulus Potterlaan en de inrit naar het kinderdagverblijf.

Doelstelling verkeersbesluit

Gelet op de Wegenverkeerswet is de volgende doelstelling van het verkeersbesluit van toepassing:

- het verzekeren van de veiligheid op de weg .

Overwegingen

Op de Brediusweg rijdt vooral tijdens de spitsperioden veel verkeer. Aan dit verkeer moet vanaf de Paulus Potterlaan voorrang worden verleend. Hierdoor ontstaat op de Paulus Potterlaan een wachtrij, bestaande uit auto’s en fietsers.

Door de beperkte ruimte op de Paulus Potterlaan en door de wachtrij wordt de doorgang voor de fietsers richting het kruispunt geblokkeerd. Hierdoor ontstaat een hinderlijke en onoverzichtelijke situatie waarin ook over het trottoir wordt gefietst. Dit is een onwenselijke situatie met een negatief effect op de verkeersveiligheid.

Door het instellen van het parkeerverbod ontstaat meer ruimte en overzicht voor het verkeer in de Paulus Potterlaan. Hierdoor verbetert de verkeersveiligheid.

Verkeer vanuit de Willem Bilderdijklaan dat oversteekt richting de Paulus Potterlaan kan na de oversteek in de Paulus Potterlaan beter doorrijden omdat hier door het parkeerverbod meer ruimte is ontstaan. De twee verkeersstromen (naar en vanaf het kruispunt) zitten elkaar niet meer in de weg. Ook dit heeft een gunstig effect op de verkeersveiligheid.

Het instellen van het parkeerverbod heeft als nadeel dat ongeveer drie auto’s hier niet meer mogen parkeren. Dit nadeel weegt niet op tegen de genoemde voordelen.

Er heeft overleg met de belanghebbenden plaats gevonden. Er is voldoende draagvlak voor het instellen van het parkeerverbod.

Overleg politie

Gelet op de BABW heeft overleg met de politie plaats gevonden.

Bekendmaking

Dit verkeersbesluit wordt gepubliceerd in de Staatscourant en op de website van de gemeente Gooise Meren.

Besluit

Op grond van de overwegingen heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om op de Paulus Potterlaan te Naarden een parkeerverbod in te stellen aan de zijde van het kinderdagverblijf tussen het kruispunt Paulus Potterlaan – Brediusweg en de inrit van het kinderdagverblijf door het aanbrengen van gele onderbroken markering op de trottoirband.

Tekening

Bij dit verkeersbesluit is geen tekening gemaakt.

Bussum, april 2018

namens Burgemeester en wethouders van Gooise Meren,

Dhr. K. Iskender

Adjunct - afdelingshoofd Mens en Omgeving

Bezwaar

U kunt tegen dit besluit binnen zes weken na dag van bekendmaking bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet gericht worden aan het College van Burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren, postbus 6000, 1400 HA Bussum. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en het volgende te bevatten: a. naam en adres van de indiener; b. de dagtekening; c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; d. de gronden van het bezwaar.

Voorlopige voorziening

Een bezwaar heeft geen opschortende werking van het besluit. Indien er sprake is van onverwijlde spoed, dan kunt u een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te laten treffen. U kunt dit verzoek indienen bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank binnen het rechtsgebied waarin u uw woonplaats heeft. Voor het verzoek wordt griffierecht geheven.

 

Naar boven