Voorontwerpbestemmingsplan Woongebied Oost

Logo Beverwijk

 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Beverwijk maakt bekend dat voor het gebied gelegen ten oosten van de Alkmaarseweg, tot aan de gemeentegrens met Heemskerk en inclusief het Marlo Center en de Broekpolder het voorontwerpbestemmingsplan “Woongebied Oost” voor inspraak ter visie ligt gedurende zes weken vanaf 12 april 2018 t/m 23 mei 2018.

Dit bestemmingsplan zal de plannen Plesmanweg (2009), Beneluxlaan (2008), Merwedestraat (2014), Overbos-Adrichem-W.A. Plantsoen (2013), Broekpolder Beverwijk (2009), Broekpolder: Herman Heijermanslaan (2015), Broekpolder: Zuid-West (2007) en ZW Opleidingscentrum (2010), Spoortracé Beverwijk (2015), Marlo Center-Oranjebuurt (2013) volledig vervangen en het oostelijk deel van Wijkertoren-Overbos (2015). Genoemde plangebieden worden samengevoegd ter voorbereiding op de nieuwe Omgevingswet (waarbij één regeling zal gelden voor heel Beverwijk met daarin alle regels betrekking hebbende op de fysieke leefomgeving).

Nieuwe regeling

Woongebied Oost heeft als plan een overwegend conserverend karakter waarbij de bestaande situatie is geïnventariseerd en waarin de door de jaren heen verleende vergunningen (waarbij is afgeweken van een bestemmingsplan) zijn verwerkt. Daarnaast kent het plan diverse beleidsmatige wijzigingen en wordt rekening gehouden met enkele ontwikkellocaties (zoals aan de Schans 48 en bij de Kingsford Smithstraat). Het bestemmingsplan zal een nieuw juridisch-planologisch kader bieden voor bouw- en gebruiksmogelijkheden. Relevante wijzigingen zijn: vergroting van bouwvlakken van grondgebonden woningen tot een diepte van 9, 10 of 12 meter, afhankelijk van de afstand tussen de voorgevel en de achterperceelgrens; het schrappen van onbenutte detailhandelsfuncties (binnen gemengde bestemmingen) op diverse locaties waar al meer dan 10 jaar geen detailhandel aanwezig is; geen bouwhoogteaanduidingen op perceelniveau bij bestaande bebouwing, maar een algemene bouwhoogteregeling waarbij in beginsel de bestaande hoogte plus één meter wordt toegestaan, en het loslaten van het parkeren als strijdig gebruik binnen de bestemmingen Wonen-Tuin.

Inspraak

Belangstellenden worden in de gelegenheid gesteld over het voorontwerp hun mening kenbaar te maken. Daartoe ligt het voorontwerpbestemmingsplan, bestaande uit de Verbeelding (5 kaarten), de Regels en de Toelichting, gedurende zes weken ter visie van donderdag 12 april 2016 2018 t/m woensdag 23 mei 2018. U kunt in deze periode kennis nemen van het plan via:

  • -

    de centrale publieksbalie van het stadhuis Beverwijk, Stationsplein 48 te Beverwijk;

  • -

    raadpleging via beverwijk.nl / bouwen en verbouwen / bestemmingsplannen / plannen in voorbereiding/procedure (als pdf-bestand);

  • -

    raadpleging via ruimtelijkeplannen.nl onder plan-ID: NL.IMRO.0375.BPWoongebiedOost-VP01.

     

Inspraakreactie

Uw reactie kunt u richten aan: burgemeester en wethouders van Beverwijk, postbus 450, 1940 AL Beverwijk o.v.v. Bestemmingsplan Woongebied Oost. Uw reactie dient voor een juiste verwerking van de gegevens uiterlijk te zijn ingediend op de laatste dag waarop de stukken ter visie liggen.

Informatieavond

Op woensdag 2 mei 2018 van 19.00 uur tot 20.30 uur zal in kamer 1.05 in het stadhuis aan het Stationsplein 48 te Beverwijk een informatieavond (inloopavond) worden gehouden. U kunt op genoemd tijdstip binnenlopen om vragen te stellen of om de plannen te bekijken. Eventuele inspraakreacties kunnen ook ter plaatse door u worden ingevuld en ingeleverd.

Vooroverleginstanties worden via een elektronische kennisgeving in kennis gesteld van de ter visie legging. Na verwerking van alle inspraak- en vooroverlegreacties worden de stukken opnieuw ter visie gelegd, waarvan mededeling wordt gedaan. Dan gaat de mogelijkheid ontstaan om zienswijzen in te dienen die voor de vaststelling van het plan aan de gemeenteraad worden voorgelegd.

Beverwijk, 11 april 2018

Het college van burgemeester en wethouders voornoemd.

Naar boven