Ontwerp-wijzgingsplannen Boekweitkamp en Boekweitkamp - De Schenk

Logo 's-Gravenhage

De wijzigingsplannen hebben betrekking op de locatie ten zuiden van Boekweitkamp en ten noorden van de spoorlijn naar Leiden en maken beide onderdeel uit van de wijzigingsbevoegdheid in het bestemmingsplangebied Mariahoeve.

Ontwerp-wijzigingsplan Boekweitkamp

Op 15 november 2016 is bij collegebesluit DSO/2016.1137 - RIS 295584, het wijzigingsplan Boekweitkamp vastgesteld. Het wijzigingsplan Boekweitkamp voorziet in de ontwikkeling van maximaal 80 woningen. Het is gebleken dat het plangebied niet meer ruimte biedt voor de bouw van meer dan 70 woningen. Gelet op de omvang van het plangebied is op 19 september 2017 dan ook een omgevingsvergunning verleend voor de bouw van maximaal 70 woningen. De onbenutte woningbouwcapaciteit van 10 woningen van het wijzigingsplan Boekweitkamp wordt aan het wijzigingsplan Boekweitkamp - De Schenk  toegevoegd, zodat daarin maximaal 75 woningen kunnen worden gebouwd.

Het doel van het voorliggende  wijzigingsplan 'Boekweitkamp ' dat ten zuiden van de wetering De Schenk ligt is het reduceren van 80 naar 70 woningen. Daartoe wordt in het wijzigingsplan 'Boekweitkamp' de regel in artikel 6.2.1. sub a vervangen. Met dien verstande dat het getal '80' door '70' (woningen) wordt vervangen. Deze regel is aan een geometrisch bepaald vlak verbonden met de bestemming “Woongebied ”, dat het grootste deel van dat wijzigingsplan bestrijkt. Om deze reden wordt het wijzigingsplan in zijn geheel herzien, terwijl slechts dit onderdeel verandert en de ecologische verbindingszone erbij komt.

Ontwerp-wijzigingsplan Boekweitkamp - De Schenk

Het wijzigingsplan Boekweitkamp - De Schenk heeft betrekking op het gebied gelegen tussen het Boekweitkamp - De Schenk en de spoorbaan; de Schenk-/NAM-locatie. Het doel van het wijzigingsplan 'Boekweitkamp - De Schenk' is:

1. de bouw van maximaal 75 woningen met verkeersontsluitingen, parkeerplaatsen, groenvoorzieningen en

2. de planologisch-juridische regeling van de waterbergingscompensatie langs de wetering De Schenk, de bomenrij langs de Boekweitkamp, de ecologische verbindingszone langs de wetering en de ondergrondse buisleidingen met hun beschermingszones voor het transport van water en rioolwater.

Terinzagelegging 

De ontwerp-wijzigingsplannen Boekweitkamp en Boekweitkamp - De Schenk worden op grond van artikel 3.9a, lid 1, van de Wet ruimtelijke ordening voor iedereen met ingang van 6 april  t/m 17 mei 2018 op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

- op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl, het wijzigingsplan Boekweitkamp is te vinden onder planID: NL.IMRO.0518.WP0015GBoekweitkp-40ON en Boekweitkamp - De Schenk onder planID: NL.IMRO.0518.WP0012GDeSchenk-40ON;

- op de gemeentelijke website: www.denhaag.nl/bestemmingsplannen, onder Wijzigings- en uitwerkingsplannen > Stadsdeel Haagse Hout > Boekweitkamp en Boekweitkamp - De Schenk;

- digitaal en op papier bij het Den Haag Informatiecentrum, Spui 70 (maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur en donderdagavond ook alleen op afspraak van 16.00 tot 20.00 uur).

Eenieder kan gedurende de inzagetermijn schriftelijk zijn/haar zienswijze kenbaar maken. U dient uw zienswijze te richten aan burgemeester en wethouders van Den Haag, p.a. Postbus 12655, 2500 DP Den Haag. Ook kan eventueel mondeling een zienswijze kenbaar worden gemaakt. U kunt hiertoe een afspraak maken via telefoonnummer: 070-353 4848. Om termijnoverschrijding te voorkomen wordt u verzocht om uiterlijk 14 dagen vóór afloop van de inzagetermijn een afspraak te maken.

Inloopbijeenkomst

Voor het wijzigingsplan Boekweitkamp - De Schenk wordt op woensdag 18 april 2018 van 18:00 uur tot 20:00 uur een inloopbijeenkomst gehouden in het Wijkcentrum Mariahoeve, Ivoorhorst 155, 2592 TH Den Haag.

 

Naar boven