Verkeersbesluit vrachtwagenverbod Uitgeesterweg

Logo Uitgeest

 

Dit verkeersbesluit is een correctie op het verkeersbesluit genomen op 16 november 2017.

 

Burgemeester en wethouders van Uitgeest:

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Overwegende:

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer genoemde verkeertekens, alsmede voor het onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd. Voor maatregelen op of aan de weg tot wijziging van de inrichting van de weg of tot het aanbrengen of verwijderen van voorzieningen ter regeling van het verkeer, indien de maatregelen leiden tot een beperking of uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruik kan maken, moet een verkeersbesluit worden genomen op grond van het bepaalde in artikel 15, tweede lid, van de Wegenverkeerswet 1994.

Uit het oogpunt van:

het Verkeersplan Uitgeest, vastgesteld door Burgemeester en Wethouders, waarin de Uitgeesterweg wordt benoemd als sluiproute en fietsroutehet bevorderen van de verkeersveiligheid en het fietscomfort;de instandhouding van de kwaliteit van de rijbaan. 

Is het gewenst om:

Een verbod voor vrachtwagens, uitgezonderd bestemmingsverkeer, in te stellen op de Uitgeesterweg, tussen de Geesterweg en de Startingerweg. Dit wordt gedaan middels het bord C7, gesloten voor vrachtauto’s, met onderbord OB108, uitgezonderd bestemmingsverkeer, te plaatsen aan de beginpunten van de Uitgeesterweg. Dit is bij de aansluitingen van de Uitgeesterweg op de Geesterweg en de Uitgeesterweg op de Startingerweg.  

Motivering:

Op de Uitgeesterweg rijden zo’n 80 vrachtwagens per dag. Deze dienen via de N203 richting Castricum en Limmen te rijden, of op termijn gebruik te gaan maken van de nieuwe aansluiting op de A9 bij Heiloo. Dit wordt gedaan om de verkeersveiligheid voor de fietsers op de Uitgeesterweg te borgen en om de kwaliteit van de weg (inclusief berm) hoogwaardig te houden. In verband met de bereikbaarheid van bedrijven en woningen langs de Uitgeesterweg wordt een uitzondering voor bestemmingsverkeer gemaakt.

BESLUIT

Het instellen van een inrijverbod voor vrachtverkeer op de Uitgeesterweg door middel van plaatsing van verkeersborden C7 inclusief onderborden OB108 uitgezonderd bestemmingsverkeer.

Uitgeest 9-1-2018

Burgemeester en Wethouders van Uitgeest

Namens deze,

Dennis Dieleman

Medewerker verkeer, afdeling Civiele Werken en Verkeer

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

N.B. Mogelijkheid van bezwaar

Tegen dit besluit kan iedere belanghebbende binnen zes weken na bekendmaking bezwaar maken bij de burgemeester van Uitgeest, Middelweg 28, Uitgeest, 1911 EG, door middel van het indienen van een gedagtekend en gemotiveerd ondertekend bezwaarschrift. Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet.

U kunt de voorzieningenrechter bij de rechtbank Noord-Holland, locatie Haarlem, sector bestuursrecht, Postbus 1621, 2003 BR, verzoeken om een voorlopige voorziening, als u van mening bent, dat, gelet op alle belangen, onmiddellijke spoed dit noodzakelijk maakt; hiervoor zijn griffierechten verschuldigd. Voorwaarde is wel dat u ook bezwaar heeft aangetekend.

Een verzoekschrift tot voorlopige voorziening kunt u ook digitaal indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Naar boven