Verlengen en uitbreiden geslotenverklaringen voor sluipverkeer A2

Logo Cranendonck

765486

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Bij opdracht van de gemeenteraad van de gemeente Cranendonck dienen we het sluipverkeer op de wegen rondom de A2 te weren.

 

Uit het oogpunt van de in artikel 2, eerste en tweede lid, van de Wegenverkeerswet 1994 opgenomen doelstellingen:

2.1.c het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;

is het gewenst om de tijdelijke eenrichting situatie op een gedeelte van de Koenraadtweg, Oranje Nassaulaan, Moonslaan, De Hoge Weg, d’Aasdonken, Ulkedonken,Philipsweg en Grote Bleek te Maarheeze van maandag t/m donderdag tussen 7h-9h uitgezonderd bestemmingsverkeer en (brom)fietsers te verlengen tot 28 september 2018. Dit zal gebeuren door middel van bebording langs de weg. Het verkeersbesluit zal verder ondersteund worden door verkeersregelaars.

De locatie van de bebording is aangegeven volgens tekening: verkeersbesluit 765486

Overwegende:

Dat door de maatregelen het drukker zal worden op de A2 dat door deze maatregelen de doorstroming van het verkeer in Maarheeze beter zal verlopen dat de in dit besluit genoemde weggedeelten in eigendom en/of beheer en onderhoud zijn bij de gemeente Cranendonck dat de bebording en belijning geregeld wordt volgens de overzichtstekening behorende bij het verkeersbesluit

 

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit

worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit

administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor

onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd

 

Dit besluit betreft een verlenging en een uitbreiding van de pilot sluipverkeer A2 die in een eerdere fase al besloten was. Tijdens de besluitvoering van dit verkeersbesluit hebben belanghebbende de mogelijkheid gehad om een zienswijze in te dienen. Om aan te kunnen sluiten op het huidige besluit is er voor gekozen om niet opnieuw een zienswijze in te stellen maar meteen een besluit te nemen.

 

Overeenkomstig artikel 24 van het BABW is overleg geweest met de Korpschef van het regionaal politiekorps Zuid-Oost Brabant.

 

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders om een tijdelijke eenrichting situatie in te stellen van 27 maart 2018 tot en met 28 september 2018 op een gedeelte van de Koenraadtweg, Oranje Nassaulaan, Moonslaan, De Hoge Weg, d’Aasdonken, Ulkedonken, Philipsweg en Grote Bleek te Maarheeze van maandag t/m donderdag tussen 7h-9h uitgezonderd bestemmingsverkeer en (brom)fietsers.

Dit zal gebeuren door middel van de volgende bebording langs de weg:

C02 (eenrichtingsverkeer) met onderborden, OB54 (uitgezonderd (brom)fietsers) en OB (ma t/m do 7h-9h uitgezonderd bestemmingsverkeer)

C03 (eenrichtingsverkeer) met onderborden, OB54 (uitgezonderd (brom)fietsers) en OB (ma t/m do 7h-9h uitgezonderd bestemmingsverkeer)

 

BESLUIT

Budel 27-3-2018

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN CRANENDONCK

Namens deze,

Eddy Dupree

Medewerker Ontwerp en Voorbereiding

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

U kunt reageren op het voorstel

Bent u het niet eens met de verandering die wij besluiten? Dan kunt u uw bezwaar indienen binnen 6 weken na de dag van deze bekendmaking.

Een bezwaar indienen?

Dan kan dit door binnen zes weken na de datum van verzending een gemotiveerd bezwaarschrift in te dienen bij burgemeester en wethouders, Postbus 2090, 6020 AB Cranendonck. Het indienen van een bezwaarschrift schorst niet automatisch de werking van het besluit. Bij de President van de Rechtbank te ‘s-Hertogenbosch kan hiertoe een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend.

 

Naar boven