Bestemmingsplannen

Logo Kollumerland en Nieuwkruisland

Kennisgeving gewijzigde vaststelling Wijzigingsplan “Westergeest – Recreatiepark Ljeppershiem” en Zakelijke weergave overeenkomst ex art. 6.24 Wro

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Kollumerland c.a. hebben op 27 maart 2018 het wijzigingsplan “Westergeest – Recreatiepark Ljeppershiem” gewijzigd vastgesteld. Burgemeester en wethouders maken tevens bekend dat de gemeente en de aanvragers op 21 maart 2018 een overeenkomst als bedoeld in artikel 6.24 van de Wro hebben getekend.

Vanaf donderdag 5 april 2018 liggen het vastgestelde wijzigingsplan met bijbehorende stukken, alsmede een zakelijke weergave van de getekende overeenkomst, voor een periode van zes weken ter inzage in het gemeentehuis in Kollum tijdens openingstijden. Daarnaast kunt u het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken raadplegen via www.kollumerland.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl met de IMRO codering: NL.IMRO.0079.WpWgLjeppershiem17-Vg01.

Waar gaat het wijzigingsplan over?

Het wijzigingsplan heeft betrekking op het voormalige Ljeppershiem aan de Weardebuorsterwei en het naastgelegen weiland aan de Nije Swemmer. Met plan wordt de ontwikkeling van 22 recreatiewoningen met horeca/facilitairgebouw en een bedrijfswoning mogelijk gemaakt. Dit wijzigingsplan is opgesteld binnen de kaders van de wijzigingsbevoegdheid zoals opgenomen in het bestemmingsplan “Westergeest” dat is vastgesteld op 03 mei 2012.

Ten opzichte van het ontwerpwijzigingsplan hebben burgemeester en wethouders een tweetal wijzigingen doorgevoerd. Deze wijzigingen hebben betrekking op de ondergeschikte bebouwing en de realisatietermijn van de voorwaardelijke verplichting. Deze wijzigingen zijn aangegeven in het bij het wijzigingsplan behorende besluit.

Waar gaat de overeenkomst over?

Het doel van de overeenkomst is vast te leggen onder welke voorwaarden de gemeente medewerking verleend aan het recreatiepark Ljeppershiem. De gemeente stelt met deze overeenkomst het kostenverhaal, de bedrijfsmatige verhuur en de landschappelijke inrichting zeker. Deze zakelijke weergave ligt ter inzage gelijktijdig met het wijzigingsplan, hier is geen beroep tegen mogelijk.

Wilt u reageren op het wijzigingsplan?

Tot en met 16 mei 2018 kunnen belanghebbende beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U moet dan wel tijdig een zienswijze over het ontwerp wijzigingsplan naar voren hebben gebracht of aantonen dat u daartoe redelijkerwijs niet in staat bent geweest. Verder kan iedere belanghebbende beroep instellen tegen de wijzigingen van het bestemmingsplan.

Het wijzigingsplan treedt in werking op 17 mei 2018. Als u tijdig beroep heeft ingesteld, kunt u de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak vragen om een voorlopige voorziening te treffen. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet eerder in werking dan nadat op het verzoek is beslist.

Naar boven