Vastgesteld bestemmingsplan ‘Watermeterfabriek’, Haarlem

Logo Haarlem

Burgemeester en wethouders van Haarlem maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad van Haarlem in zijn vergadering van 15 maart 2018 het bestemmingsplan Watermeterfabriek met identificatienummer NL.IMRO.0392BP9120013-va01 gewijzigd heeft vastgesteld.

Doel

De gemeente gaat de voormalige Watermeterfabriek aan de Noord-Schalkwijkerweg 117 verkopen. Om het markante gebouw te behouden is een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Het bestemmingsplan voorziet in een actueel juridisch-planologisch kader, gericht op verdere bescherming van deze locatie door het inperken van de ruime bouwmogelijkheden uit het vigerende plan.

Wijzigingen

De belangrijkste wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan betreffen:

  • In artikel 3.1 is de horecacategorie gewijzigd van horecabedrijven t/m categorie 2 naar horecabedrijven tot en met categorie 1en restaurant

  • In artikel 4.4 lid c zijn de sluitingstijden van het terras gewijzigd van 23.00 – 07.00 uur naar 22.00 – 07.00 uur.

Voor een volledig overzicht van alle wijzigingen wordt verwezen naar het besluit met bijbehorend wijzigingsoverzicht.

Ter inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken kunnen met ingang van de dag na deze publicatie worden geraadpleegd:

  • In de publiekshal Raakspoort, Zijlvest 39 in Haarlem. De gemeente werkt op afspraak van maandag tot en met vrijdag tussen 11.00 en 16.00 uur en op donderdag tussen 11.00 en 20.00 uur. U kunt een afspraak maken via de website www.haarlem.nl of telefoonnummer 14023. Tussen 9.00 en 11.00 uur kunt u zonder afspraak terecht in de publiekshal.Wij adviseren u bij het maken van de afspraak rekening te houden met de termijn waarbinnen beroep kan worden ingediend.

Instellen beroep

Tegen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag waarop dit besluit ter inzage is gelegd, schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Daarnaast kan een belanghebbende beroep instellen tegen wijzigingen ten opzichte van het ontwerp die bij de vaststelling van het bestemmingsplan door de raad zijn aangebracht. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze tegen het ontwerpbesluit naar voren heeft gebracht.

Het beroepschrift dient te worden ondertekend en bevat tenminste: de naam en het adres van de indiener; de dagtekening; een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht; de gronden van het beroep. Verder dient zo mogelijk een afschrift van het besluit waarop het geschil betrekking heeft te worden overgelegd.

Diegene die beroep heeft ingesteld kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Een verzoek om voorlopige voorziening dat binnen de beroepstermijn is ingediend schort de werking van het besluit op tot dat op het verzoek is beslist. Voor de behandeling van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor nadere informatie over deze procedure(s) kunt u zich wenden tot de Raad van State (telefoon 070 – 426 44 26).

Naar boven