Vaststelling bestemmingsplan ‘Parapluherziening Archeologie’

Logo Zuidplas

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zuidplas geven er op grond van artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) kennis van, dat de gemeenteraad bij besluit van 6 maart 2018 het bestemmingsplan ‘Parapluherziening Archeologie’ ongewijzigd heeft vastgesteld.

Ligging plangebied

Het plangebied beslaat het hele grondgebied van de gemeente Zuidplas.

Inhoud plan

Door nieuwe inzichten, ontwikkelingen en onderzoeken op het gebied van archeologie is en actualisatie van de archeologische beleidskaart van Zuidplas nodig. Deze actualisatie is vertaald in een bestemmingsplan.

Terinzage legging

Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan met de daarbij bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 29 maart 2018 gedurende zes weken (tot en met 9 mei 2018) ter inzage in het Klantcontactcentrum van de gemeente Zuidplas, Raadhuisplein 2 te Nieuwerkerk aan den IJssel. In deze periode kunt u de stukken digitaal raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl (vul bij ID in: NL.IMRO.1892.BpArcheologie-Va01). Op de website van de gemeente Zuidplas kunt u het plan tevens inzien als pdf-bestand (www.zuidplas.nl > In Zuidplas > Bouwen > Bestemmingsplannen > Bestemmingsplannen in voorbereiding > Zuidplas > Parapluherziening Archeologie – vastgesteld bestemmingsplan). Tegen betaling van leges kunt u een afschrift krijgen van de ter inzage gelegde stukken.

Beroep

Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij door omstandigheden niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen tegen het ontwerpbestemmingsplan, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voorlopige voorziening

Als u beroep instelt, kunt u verzoeken om een voorlopige voorziening. Dit verzoek richt u aan de voorzieningenrechter van voornoemde afdeling. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift en een voorlopige voorziening bent u griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij toepassing wordt gegeven aan artikel 3.8 lid 6 Wet ruimtelijke ordening (Wro), of wanneer om een voorlopige voorziening wordt verzocht.

Naar boven