Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan “Zuidelijke Randweg, herziening Twickelerblokweg tussen 12 en14”, Borne

Logo Borne

De gemeenteraad van Borne heeft in zijn vergadering van 6 maart 2018 het bestemmingsplan “Zuidelijke Randweg, herziening Twickelerblokweg tussen 12 en 14” gewijzigd vastgesteld.

 

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in het realiseren van in totaal drie woningen op twee onbebouwde percelen, gelegen tussen Twickelerblokweg 12 en 14 te Borne. Het plangebied wordt globaal begrensd door de percelen kadastraal bekend gemeente Borne, sectie E, nummers 5789 en 6534 (gedeeltelijk).

 

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan “Zuidelijke Randweg, herziening Twickelerblokweg tussen 12 en 14” de volgende wijzigingen aangebracht:

 

Regels:

  • 1.46: begrip wonen toegevoegd: het gebruiken van (een gedeelte van) een gebouw ten behoeve van het huisvesten van maximaal één huishouden met uitzondering van inwoning.

  • 2.10: wijze van meten ondergeschikte bouwdelen toegevoegd: bij de toepassing van het bepaalde ten aanzien van het bouwen worden ondergeschikte bouwdelen zoals plinten, pilasters, kozijnen, schoorstenen gevelversieringen, ventilatiekanalen, liftschachten, gevel- en kroonlijsten en overstekende daken tot 0,5 meter uit de gevel buiten beschouwing gelaten.

  • 5.1, d: lid toegevoegd: ter plaatse van de specifieke bouwaanduiding - onbebouwd:

    1. is de bouw van bouwwerken niet toegestaan, met uitzondering van erfafscheidingen en soortgelijke voorzieningen;

    2. dienen de gronden, voor zover het betreft bouwwerken, niet als erf te worden beschouwd als bedoeld in artikel 1 van bijlage II behorende bij het Besluit omgevingsrecht, zoals dat artikel luidt op het moment van de datum van inwerkingtreding van dit plan.

  • 6.2.2, h: lid toegevoegd: de gebouwen worden vanaf de bovenkant van de goot (kniklijn) afgedekt met hellende dakvlakken, waarvan de helling niet meer mag bedragen dan 60°, met dien verstande dat:

    1. tussen de toegestane (denkbeeldige) dakvlakken met een helling van 60°; één en ander overeenkomstig het Envelop-principe zoals vermeld in Bijlage 2, ook platte afdekkingen, dakvlakken met een helling van meer dan 60° en rechtopstaande gevelconstructies, waaronder ook topgevels zijn toegestaan;

    2. overschrijding van de (denkbeeldige) 60°- lijn is toegestaan voor dakkapellen, schoorstenen en andere uitstekende bouwdelen van ondergeschikte betekenis. Bouwdelen van ondergeschikte betekenis aan de voorgevel beslaan niet meer dan tweederde van de breedte van het dakvlak.

  • 6.2.2, i: lid toegevoegd: ten aanzien van het parkeren dient per vrijstaande woning op eigen terrein minimaal twee parkeerplaatsen te worden gereserveerd.

  • 6.2.3, d: tekst gewijzigd in: de maximale oppervlakte per bijgebouw bedraagt niet meer dan 100 m².

  • 6.2.3, e: tekst gewijzigd in: de bouwhoogte van bijgebouwen bedraagt maximaal 6 m.

 

Verbeelding:

  • Maximum volume: specifieke bouwaanduiding – 1 gewijzigd in: maximum volume.

  • Maximum bouwhoogte: maximum bouwhoogte toegevoegd aan verbeelding.

 

Bijlagen:

  • Bijlage 2 bij de regels: toegevoegd: envelopprincipe.

     

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen ter inzage van 29 maart t/m 9 mei 2018 bij de publieksbalie van het gemeentehuis. Het bestemmingsplan kunt u inzien op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0147.BpZRhz003-vg01.

De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op:

http://ruimtelijkeplannen.borne.nl/NL.IMRO.0147.BpZRhz003-vg01.

 

Beroep

Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend over het ontwerpbesluit en belanghebbenden die geen zienswijze over het ontwerpbesluit hebben ingediend, maar aan wie dit redelijkerwijs niet kan worden verweten, kunnen beroep instellen tegen dit besluit. Daarnaast kan iedere belanghebbende beroep instellen tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld.

U kunt van 29 maart t/m 9 mei 2018 beroep instellen door een brief te sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift moet ondertekend zijn en in ieder geval de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep bevatten. Ook dient een kopie van het bestreden besluit te worden meegestuurd. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

U kunt ook digitaal beroep instellen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Voorlopige voorziening

Als u beroep instelt blijft het besluit geldig. Wilt u dat het besluit wordt geschorst? Dan kunt u bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen om een voorlopige voorziening. U kunt uw verzoek sturen naar de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

Let er op dat u een kopie van het beroepschrift meestuurt. Voor dit verzoek moet u griffierecht betalen. U krijgt hierover een brief van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

U kunt ook digitaal om een voorlopige voorziening vragen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Naar boven