Vastgesteld wijzigingsplan ‘Firdgum-Camstrawei 41’, gemeente Waadhoeke

Logo Waadhoeke

Het college van burgemeester en wethouders van Waadhoeke maakt bekend dat zij in de collegevergadering van 20 maart 2018 het wijzigingsplan ‘Firdgum-Camstrawei 41’ ongewijzigd heeft vastgesteld. 

 

Het initiatief betreft een wijziging van het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2013’ van de voormalige gemeente Franekeradeel, dat door de gemeenteraad is vastgesteld op 7 november 2013 en (partieel) opnieuw is vastgesteld op 25 juni 2015. Het doel van het wijzigingsplan is om een agrarische bedrijfskavel met bouwvlak te wijzigen en te verruimen ten behoeve van de verandering en uitbreiding van het ter plaatse aanwezige agrarische bedrijf (realisatie opslagloods voor agrarische producten).  

 

Het plangebied betreft het perceel Camstrawei 41, in het buitengebied van Franekeradeel, ongeveer 800 meter ten noordwesten van Firdgum. Het planidentificatienummer van het vastgestelde wijzigingsplan is NL.IMRO.1949.WPBUICAMSTRA412018-VAS1.

 

Heeft u vragen?

Voor informatie over het wijzigingsplan of de procedure kunt u bellen met de front office van de afdeling Veiligheid & VTH  (telefoonnummer: 14 0517). Dit kan op werkdagen tussen 8:30 en 17:00 uur.

 

U wilt het wijzigingsplan bekijken

U kunt het vastgestelde wijzigingsplan bekijken in het gemeentekantoor , Harlingerweg 18 in Franeker. Het gemeentekantoor is op werkdagen geopend tussen 8:30 en 17:00 uur. Vanaf 28 maart tot en met 8 mei 2018 ligt het wijzigingsplan voor u klaar.

 

U kunt het vastgestelde wijzigingsplan ook digitaal bekijken, via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Bent u het niet eens met het wijzigingsplan?

Dan kunt u in beroep gaan. Dit kan tot en met 8 mei 2018. U kunt alleen in beroep gaan als:

 

  • 1.

    u een zienswijze tegen het ontwerpwijzigingsplan heeft ingediend, of

  • 2.

    u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest om binnen de gestelde termijn een zienswijze tegen het ontwerpwijzigingsplan in te dienen. U hoort bij deze categorie als u bezwaar heeft tegen de wijzigingen die het college heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpwijzigingsplan, en

  • 3.

    u belanghebbende bent. U bent belanghebbende als uw belang rechtstreeks bij het vastgestelde wijzigingsplan is betrokken. Of u ook echt belanghebbende bent wordt getoetst aan de wet.

 

U stuurt uw beroepschrift naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

In uw beroepschrift staat in ieder geval uw naam en adres, de datum, de naam van het wijzigingsplan waar u het niet mee eens bent en waarom u het niet eens bent met het wijzigingsplan. U moet het beroepschrift ook ondertekenen.

 

Wilt u dat het wijzigingsplan niet meteen ingaat?

Dan kunt u om een ‘voorlopige voorziening’ vragen bij de Raad van State. Dit is een voorlopige beslissing om een bepaalde handeling uit te stellen of juist door te laten gaan. Dit kan alleen als u al een beroepschrift heeft ingediend en er sprake is van spoed.

 

Een voorlopige voorziening vraagt u aan bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Het wijzigingsplan treedt zes weken na deze bekendmaking in werking. Is er binnen deze termijn een voorlopige voorziening aangevraagd? Dan moet de Raad van State hierover eerst een uitspraak doen. Het wijzigingsplan treedt dan pas na deze uitspraak in werking.

 

Naar boven