Kennisgeving voorbereiding bestemmingsplan ‘Boersberg 2, 2018’

Logo Renkum

Het college van burgemeester en wethouders maakt op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat het volgende bestemmingsplan wordt voorbereid: ‘Boersberg 2, 2018’.

 

Dit bestemmingsplan heeft betrekking op Boersberg 2 en het daaraan aansluitende agrarische perceel. Het bestemmingsplan heeft als doel om ter plaatse van Boersberg 2 een fauna opvangcentrum met een centrale voor de dierenambulance te realiseren. De doelstelling van de fauna opvang is het opvangen, verzorgen en rehabiliteren van hulpbehoevende inheemse fauna. Daarnaast is educatie met betrekking tot dier, natuur en duurzaamheid een belangrijk onderdeel van het werk van de fauna opvang, net als de activiteiten op het terrein van onderzoek. In het nieuwe centrum worden twee diensten gevestigd: een vogel- en wildopvang en een centrale voor de dierenambulance. Het perceel krijgt een maatschappelijke bestemming maar dan uitsluitend bedoeld voor de fauna opvang en de dierenambulance.

Met dit initiatief verandert de functie van het terrein (erf) met opstallen dat nu een museum-bestemming heeft. De huidige museum-bestemming is groter dan straks de maatschappelijke bestemming zal zijn. Het resterende deel wat nu nog een museumbestemming heeft krijgt een agrarische bestemming, conform het huidige gebruik. De bestaande bebouwing wordt gesloopt en vervangen door een duurzaam en ecologisch nieuw gebouw met buitenopvang. De bestemming van de omliggende agrarische gronden rondom het erf verandert niet. Het behoudt haar agrarische bestemming.

 

Het plangebied wordt ten noorden van Boersberg 2 globaal begrensd door de bosstrook tussen Boersberg 2 en de W.A. Scholtenlaan. In het oosten door de daar gelegen bosgebied. In het zuiden door de aansluitende agrarische percelen (kadastraal bekend als Doorwerth, sectie C, nummer 3467) en in het westen door de weg de Boersberg. Het plangebied bevat de volgende kadastrale percelen: Doorwerth sectie C, nummers 3465 en 3466.

 

Op dit moment liggen er geen stukken ter inzage en kunt u ook geen zienswijze indienen ten aanzien van het voornemen het bestemmingsplan te gaan wijzigen. Zodra het ontwerpbestemmingsplan ter inzage is gelegd kunt u stukken inzien. De verwachting is dat het bestemmingsplan binnen twee tot vier weken ter inzage wordt gelegd.

 

Naar boven