Horst aan de Maas, gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan "Buitengebied Horst aan de Maas" (22-03-2018)

Logo Horst aan de Maas

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 en 6.14 Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan “Buitengebied Horst aan de Maas” (NL.IMRO.1507.HMBUITENGEBIED-BPV1) en het bijbehorende planMER ter inzage ligt, zoals dit door de gemeenteraad op 19 december 2017 gewijzigd is vastgesteld.

Het plan heeft betrekking op nagenoeg het gehele buitengebied van Horst aan de Maas

(alle gronden buiten de bebouwde kom), uitgezonderd enkele specifieke locaties, zoals attractiepark

Toverland, de Ontwikkelingsgebieden intensieve veehouderij Witveld en Krabbenborg, een deel van het Klavertje 4-gebied en de bedrijventerreinen. Aanleiding is de behoefte aan één nieuw integraal, uniform, actueel en digitaal bestemmingsplan dat geldt voor (nagenoeg) het gehele buitengebied. In het buitengebied geldt dan

één plan en één regeling en dus één planologisch regime. Het bestemmingsplan is PlanMER-plichtig

op grond van de Wet milieubeheer en het daaraan gekoppelde Besluit milieueffectrapportage. Dit betekent

dat de milieueffecten van het plan zijn onderzocht. Het onderzoek naar de milieueffecten

is weergegeven in het PlanMER.

Ter inzage

De stukken die betrekking hebben op deze publicatie liggen ter inzage met ingang van 23 maart 2018 gedurende 6 weken in de informatiehoek van het gemeentehuis, Wilhelminaplein 6 in Horst. Openingstijden informatiehoek: ma. van 8.00 tot 20.00 uur en di. t/m vr. van 8.00 tot 17.00 uur. Wanneer u de stukken op een ander tijdstip wilt inzien, kunt u contact opnemen met de gemeente, tel. (077)477 97 77.

Wanneer u een toelichting wenst bij de ter inzage liggende stukken, houdt dan rekening met de kantoortijden.

De stukken kunnen ook geraadpleegd worden op de website www.officiëlebekendmakingen.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Binnen 6 weken vanaf de dag nadat het besluit ter inzage is gelegd, kan daartegen beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage (tel.: (070)426 44 26, internet: www.raadvanstate.nl).

Deze mogelijkheid staat open voor belanghebbenden:

1. die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit;

2. die het niet eens zijn met wijzigingen die ten opzichte van het ontwerpbesluit zijn aangebracht;

3. die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet tot het indienen van zienswijzen in staat zijn geweest.

Voorlopige voorziening artikel 8.4 Wet ruimtelijke ordening

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde bestemmingsplan niet in werking kan treden. Om de werking van het besluit op te schorten moet een voorlopige voorziening aangevraagd worden. Een verzoek hiertoe kan (in geval van onverwijlde spoed en alleen in combinatie met een beroepsschrift) worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage.

Meer informatie

Deze informatie is ook terug te vinden op www.officielebekendmakingen.nl. Voor meer informatie kunt u ook terecht bij afdeling de Ruimte, Team Omgeving, tel. (077)477 97 77.

Email geen rechtsgeldige correspondentie

Houdt u er rekening mee dat officiële reacties op procedures ondertekend moeten worden en daarom niet per email ingediend kunnen worden.

Horst, 22 maart 2018

Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas,

C.C. Leppink-Schuitema, burgemeester

Drs. J. van der Noordt MMO, secretaris

 

Naar boven