Vaststelling beheersverordening Eendragtspolder, Oud Verlaat en Zevenhuizerplas te Zuidplas

Logo Zuidplas

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zuidplas geven er op grond van artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) kennis van, dat de gemeenteraad bij besluit van 6 maart 2018 de beheersverordening Eendragtspolder, Oud Verlaat en Zevenhuizerplas, met bijbehorend identificatienummer NL.IMRO.1892.BvEdpOVIaatZhp-Va01, heeft vastgesteld.

Wat is een beheersverordening ?

Een beheersverordening is vergelijkbaar met een bestemmingsplan, maar is bedoeld voor gebieden waar geen ontwikkelingen zijn voorzien. De beheersverordening legt namelijk de bestaande situatie vast. De beheersverordening wordt ingezet ter actualisatie van de bestemmingsplannen die de maximale ‘houdbaarheidsdatum’ van 10 jaar hebben overschreden en waarin geen grote ruimtelijke ontwikkelingen worden voorzien.

Planbegrenzing

Het geldende planologisch regime van het plangebied is op dit moment opgenomen in de bestemmingsplannen:

  • Eendragtspolder (2005)

  • Roeibaan (2011)

  • Wijzigingsplan Zuideinde 5 (2010)

  • Wijzigingsplan Zuideinde 18 (2016)

  • Oud Verlaat (2001)

  • Strandweg 5 (2013)

Middels onderhavige beheersverordening wordt de huidige planologisch-juridische regeling dan wel het bestaande (legale) gebruik (opnieuw) vastgelegd.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerp

De inspraakreacties hebben geen aanleiding gegeven om de regels, toelichting en/of verbeelding van de beheersverordening aan te passen.

Bekendmaking en inwerkingtreding

De bekendmaking van het vaststellingsbesluit vindt plaats door middel van kennisgeving in het elektronische gemeenteblad (www.overheid.nl), de gemeentepagina (Hart van Holland / gemeentelijk huis-aan-huisblad) en in de Staatscourant.

U kunt de beheersverordening raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl, met identificatienummer NL.IMRO.1892.BvEdpOVIaatZhp-Va01. En op de website van de gemeente Zuidplas. De beheersverordening treedt in werking met ingang van de dag na de bekendmaking ervan.

Tegen de vaststelling van de beheersverordening staat geen beroep bij de Raad van State open.

Naar boven