Eerste herziening exploitatieplan ‘Offem-Zuid’ vastgesteld

Logo Noordwijk

Het college van burgemeester en wethouders maakt op grond van artikel 6.15 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat gemeenteraad in zijn vergadering van 15 maart 2018 de eerste herziening van het exploitatieplan ‘Offem-Zuid’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud eerste herziening exploitatieplan

Het exploitatieplan maakt onderdeel uit van het gelijknamige bestemmingsplan. Dit bestemmingsplan is vastgesteld door de gemeenteraad op 27 juni 2013. Het bestemmingsplan is onherroepelijk, zulks krachtens een uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State d.d. 4 februari 2015. Het bestemmingsplan vormt het juridisch kader op basis waarvan het woningbouwgebied ontwikkeld kan worden. De eerste herziening is opgesteld in het kader van de jaarlijkse herziening van het exploitatieplan en teneinde eisen te stellen aan de ontwikkeling van dit gebied de kosten van de grondexploitatie te verhalen om zodoende tot een eerlijke verdeling van kosten en baten te komen tussen de verschillende grondeigenaren in het gehele gebied van Offem-Zuid. De eerste herziening van het exploitatieplan is ten opzichte van het ontwerp gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen zijn opgenomen in de staat van wijzigingen.

Waar en wanneer kunt u stukken inzien?

Het raadsbesluit, de gewijzigd vastgestelde eerste herziening van het exploitatieplan, en de hierbij behorende stukken zijn met ingang van 28 maart 2018 gedurende zes weken digitaal in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatienummer: NL.IMRO.0575.EPOZherziening1-VA01. Daarnaast ligt het exploitatieplan gedurende de openingstijden ter inzage op het gemeentehuis aan de Voorstraat 42 en is het plan te raadplegen op de gemeentelijke website www.noordwijk.nl.

Hoe kunt u reageren?

Tegen het besluit tot vaststelling van het exploitatieplan kan met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd gedurende zes weken beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld. Van deze mogelijkheid kunnen gebruik maken:

  • 1.

    een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • 2.

    een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze tegen het ontwerp-exploitatieplan naar voren te brengen;

  • 3.

    een belanghebbende voor zover het beroep wordt ingesteld tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht (zoals aangegeven de staat van wijzigingen).

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet zijn ondertekend en bevat tenminste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het gericht is en de gronden van het beroep. Digitaal indienen kan via: https://digitaalloket.raadvanstate.nl.

Inwerkingtreding exploitatieplan

Het besluit tot vaststelling van het exploitatieplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de hiervoor genoemde beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Een voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Digitaal indienen kan via: https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Indien binnen de beroepstermijn een dergelijk verzoek is ingediend, treedt het besluit niet in werking totdat op het verzoek is beslist.

Crisis- en herstelwet

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Meer informatie: het projectteam Offem Zuid, T (071) 36 60 000

Naar boven